Geriausios investavimo idėjos 2021 metams | Kas vyksta Kaune

Geriausios investavimo idėjos 2021 metams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Norint mėgautis patogia ir saugia ateitimi, verta pagalvoti ne tik apie savo karjerą, tačiau ir apie įvairias investavimo galimybes. Tiek ilgalaikio, tiek trumpalaikio investavimo projektai gali padėti susikurti puikų pasyvių pajamų srautą bei užsitikrinti laimingą ateitį.

Taip pat verta atsižvelgti ir į pasaulyje susiklosčiusią pandeminę situaciją. Šis drastiškas pasikeitimas padarė didelę įtaką internetinės prekybos bei paslaugų rinkai, tad daugumai savo srities profesionalų, dirbančių šiame sektoriuje, ėmė sektis vis labiau.

Kita vertus, jei jūsų darbas nėra susijęs su internetine prekyba ar paslaugomis, verta pagalvoti apie alternatyvius pajamų šaltinius, tokius kaip įvairios investavimo formos, kurių idėjomis ir norime pasidalinti šiame straipsnyje.

Investavimas į akcija

Jei kol kas dar nesate pasiryžę investuoti keturženklių ar didesnių sumų į pasyvių pajamų šaltinius ir pirmiausia norite pasižiūrėti, kaip jums seksis investuoti su mažesnėmis pinigų sumomis, galite pradėti nuo įvairių akcijų įsigijimo.

Nėra vienos konkrečios taisyklės ar vadovo, padėsiančio geriau suvokti, kurios akcijos vertos įsigyti ir kurios – ne itin. Akcijų rinka nėra pastovi, todėl tik nuolat besidomint rinkos bei pasaulyje vykstančiais pokyčiais, pradėsite suvokti, į kurias akcijas verčiausia investuoti.

Norint įsigyti akcijų su potencialia grąža, tai galite padaryti bet kuriame pasirinktame banke pasirašydami sutartį arba kreipdamiesi į finansų brokerį.

Auksas ir kitos vertingos žaliavos

Jei dairotės vienos iš patikimiausių ir stabiliausių ilgalaikio investavimo formų, atkreipkite dėmesį į investavimą į auksą bei kitas vertingas žaliavas, tokias kaip nafta.

Dar vienas svarbus skirtumas tarp investavimo į vertingas žaliavas ir investavimo į įvairias paskolų platformas ar akcijas, kurį verta pastebėti, tai kad šios investicijos grąža nepriklauso nuo investuojamos sumos.

Tai reiškia, kad jei įsigysite nedidelį kiekį aukso, mažas kiekis šios vertingos žaliavos atneš tokį patį pelningumo procentą, kaip ir didelis aukso kiekis.

Kriptovaliutos

Jei investicinė grąža, kurią gali suteikti investavimas į vertingąsias žaliavas, jums atrodo per maža, išbandykite savo jėgas bei žinias investuojant į kriptovaliutas.

Žinoma, rizika investuojant į tokio tipo valiutą visuomet didesnė, tačiau jei domitės kriptovaliutų rinka, žinote, kad ši yra nepastovi, tačiau nuspėjama. Be to, visa informacija apie kintančius kriptovaliutų kursus bei tendencijas yra lengvai prieinama internete.

Pavyzdžiui, kokia šiuo metu yra bitcoin kaina, visuomet galite pasitikrinti internetinėse platformose, kurios leidžia jums įsigyti, parduoti ar saugoti jūsų įsigytą kriptovaliutą savo sistemoje.

Trumpalaikė nekilnojamo turto nuoma

Pasaulinė pandemija turėjo didelę įtaką verslo kelionėms bei įprastam atostogų ritmui ir jų lokacijoms. Jei prieš porą metų buvo visiškai įprasta planuoti atostogas Turkijoje ar Dramblio Kaulo saloje, paskutiniu metu žmonės dažniau renkasi keliones šalies viduje.

Žinoma, kelionės į užsienį vis dar išlieka aktualios, tačiau daugumai tenka įsivertinti ir susitaikyti su galimybe, kad tokios kelionės kaštai gali smarkiai išaugti esant poreikiui atlikti reikiamus testus ir keisti kelionės datą dėl naujai įsigaliojusių apribojimų.

Kita vertus, tai puiki proga investuoti į nekilnojamą turtą ir trumpalaikę nuomą. Žinoma, trumpalaikė nuoma pareikalaus kur kas daugiau dėmesio nei ilgalaikė, tačiau atneš kur kas daugiau pelno.

Internetinės paskolų platformos

Paskutiniu metu vis labiau populiarėja internetinės paskolų platformos, kurios suteikia savo internetinės platformos vartotojams galimybę investuoti skolinant tam tikras pinigų sumas kitiems platformos vartotojams.

Šios sistemos pagalba, naudos gauna visos trys šalys: pati platforma, kadangi uždirba tam tikrą palūkanų normą iš paskolintos sumos, jūs, nes skolinate pinigus pačiai platformai bei internetinio tinklalapio vartotojai, kurie tuo momentu nori pasiskolinti pinigų.

Kuo didesnę pinigų sumą investuosite į tokią platformą ir kuo ilgiau leisite platformai disponuoti jūsų lėšomis, tuo didesne pinigine grąžą galėsite pasidžiaugti.

Pabaigai

Kasmet investicijų rinka kinta, jai įtaką daro įvairiausi veiksniai, pradedant pasauline pandemija ir baigiant globaliniu atšilimu, todėl kiekvienais metais skirtingų investavimo formų bei modelių populiarumas keičiasi, atsiranda naujos investavimo galimybės.

Kita vertus, jei domitės, kas vyksta pasaulyje ir kaip vystosi akcijų bei kitos rinkos, įvairios ilgalaikio investavimo formos gali tapti ne tik papildomu, bet ir pagrindiniu jūsų pajamų šaltiniu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA