Po „Kitokių pasikalbėjimų“ skandalo M. Bertulis atsisako SAM pinigų | Kas vyksta Kaune

Po „Kitokių pasikalbėjimų“ skandalo M. Bertulis atsisako SAM pinigų papildyta

DELFI nuotr.

Kilus skandalui laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ kūrėjas Mantas Bertulis prašo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) nebepervesti jam beveik 10 tūkst. eurų.

Šiuos pinigus SAM įsipareigojo sumokėti M. Bertuliui už tai, kad laidoje sudalyvautų sveikatos apsaugos ministro visuomeninis patarėjas Edgaras Kulikauskas, tačiau apie tokį susitarimą nežinojo nei jis, nei žiūrovai.

Centrinių viešųjų pirkimų portale skelbiama, jog už „Kitokių pasikalbėjimų“ laidą, kurioje kalbinamas ministro Arūno Dulkio visuomeninis patarėjas, ministerija sumokėjo 12 tūkst. eurų su mokesčiais.

Vėliau laidos „Kitokie pasikalbėjimai“ kūrėjas socialiniame tinkle „Facebook“ teigė, jog gauta suma ne 12 tūkst. eurų. „Visų pirma – ne 12 000, o 9917,36€. Ir čia dar prieš mokesčius. Tai lieka apie 7000 tūkst. €. Ir tai yra suma skirta laidai – filmavimų, garso, šviesų, muzkinės grupės honorarams, fotografui, dizaineriui, salės nuomai, maistui bei kt. išlaidoms. Labai, labai maža suma“, – rašė jis.

Pinigų nebenori

„Žodžiu, matau, kad šūdų malūnas įsisuko rimtai, tai paprašiau, kad Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija nepervedinėtų man pinigų, kadangi sąskaita dar nebuvo apmokėta. Tikiuosi ministras Arūnas Dulkys mano prašymą patvirtins“, – savo socialinio tinklo „Facebook” paskyroje paskelbė M. Bertulis.

Tiesa, pirminiame įraše M. Bertulis SAM pasiuntė ant trijų raidžių, sulaukęs dar daugiau neigiamų komentarų, savo įrašą pakoregavo.

M. Bertulio įrašas / „Facebook” nuotr.

Savo įraše jis taip pat žadėjo ateityje nebebendradarbiauti su valdžios įstaigomis.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad skandalas kilo paaiškėjus, kad už „Ciniško chirurgo” slapyvardžiu žinomo sveikatos apsaugos ministro visuomeninio konsultanto E. Kulikausko dalyvavimą laidoje SAM įsipareigojo sumokėti beveik 10 tūkst. eurų. Tuo metu Delfi.lt pranešė nutraukiantis sutartį su laidos kūrėjais.

SAM už laidą nemokės

SAM pasakė, kodėl pasirinko „Kitokius pasikalbėjimus”

„Atsižvelgiant į laidos „Kitokie pasikalbėjimai” turinį, formatą, tikslinės auditorijos dydį ir jos pasiekiamumą, būtent tai ir lėmė, kad Sveikatos apsaugos ministerija įsigijo laidos „Kitokie pasikalbėjimai” filmavimo ir viešinimo paslaugas bei rugsėjo 9 d. sudarė sutartį.

Pripažįstame, kad pirkimo dokumentuose nebuvo įtraukta sąlyga paslaugos tiekėjams nurodyti, kad laida apmokėta SAM lėšomis, ir tai buvo klaida”, – rašoma SAM pranešime žiniasklaidai.

SAM taip pat patvirtino, kad šiandien, spalio 1 d., M. Bertulis kreipėsi į ministeriją su prašymu nemokėti už suteiktas paslaugas 9917,36 Eur. Į šį prašymą ministerija atsižvelgė ir už paslaugas nebus mokama.

„SAM yra atsakinga už priimtus sprendimus dėl komunikacijos. Todėl apgailestaujame, kad E. Kulikauskui ir M. Bertuliui tenka atsakyti už mūsų pasirinkimus. Išorės komunikacijos ekspertai skatina SAM komunikuojant pasitelkti ir netradicines komunikacijos priemones bei kanalus. Tuo tarpu visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad visuomenė labiausiai pasikliauja medikų bendruomenės atstovų nuomone.

Apmokamam ir viešinamam turiniui yra pasitelkiami medikai, kurie prie visuomenės informavimo prisideda neatlygintinai. Ne išimtis ir laida „Kitokie pasikalbėjimai”, kurioje neatlygintinai sutiko dalyvauti visuomeninis konsultantas, gydytojas E. Kulikauskas”, – rašoma SAM pranešime.

Šiuo metu ministerija viešina mokamą turinį pagal socialinę informacinę kampaniją „Koronaviruso (COVID-19) informacijos sklaida šalies žiniasklaidos priemonėse” informaciniuose kanaluose: Lrytas, Lrytas TV, Lrytas.lt, Savaitė, Savaitės ekspresas, M-1, Radijo centras, Žinių radijas, Ultra vires, TV3, TV3.lt, LNK, TV6, TV8, BTV, Info TV, TV1, 15min, Delfi, Delfi RU, daugiau nei 70 proc. regioninės žiniasklaidos atstovų ir kt. Socialinės informacinės kampanijos įgyvendinimui yra skirta 782,757,40 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA