S. Skvernelis: jei būčiau premjeras, tokio COVID-19 atvejų skaičiaus nebūtų | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis: jei būčiau premjeras, tokio COVID-19 atvejų skaičiaus nebūtų A. Veryga: reikia įvesti karantiną

delfi.lt / Dalia Plikūnė, Dainora Pankūnė 2021/09/30 10:56
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Opozicijos atstovas, Demokratų frakcijos „Vardas Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis teigia, kad, jei dabar būtų premjeras, tokių koronaviruso atvejų skaičių nebūtų. Jo teigimu, nors valdžia bando išvengti karantino įvedimo, tačiau vėliau, pasak politiko, gali nebebūti kitų išeičių.

„Manau, kad reikėjo daryti viską nuosekliai, nuo pat pavasario, kad tokių skaičių nebūtų. Nepadaryta. Dabar karantinas, ar bus įvedamas, ar ne, matau, kad bijoma tą padaryti, ieškoma kitų sprendimų, (…) bet pažiūrėsime. Nuo spalio 1 d. tos papildomos apsaugos priemonės – nežinau, ar jos iš esmės perlauš situaciją“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Gali tiesiog nebūti pasirinkimo dėl karantino“, – teigė parlamentaras.

Į klausimą, ką darytų, jei dabar būtų premjeras, S. Skvernelis teigė, kad tokių koronaviruso atvejų skaičių nebūtų.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad dabar tokių skaičių būtų nebuvę. Toks ir atsakymas į klausimą. Aš tikrai, nešaržuojant, manau, kad tas pamokas, kurias mes jau išmokome, kadangi pandemija jau buvo nauja, darėme klaidas, tai tą pavasarinį laikotarpį, kai virusiniai susirgimai sumažėję, reikėjo išnaudoti vakcinacijos kampanijai labai efektyviai“, – akcentavo S. Skvernelis.

Saulius Skvernelis / DELFI nuotr.

A. Veryga: reikia įvesti karantiną

Buvęs sveikatos apsaugos ministras, opozicinės valstiečių žaliųjų frakcijos Seime narys Aurelijus Veryga sako, kad reikia šalyje įvesti karantiną, kad būtų galima medikams atlyginti už papildomą darbą.

„Bendrai man pats karantino neskelbimas atrodo šiek tiek keistokai. Aš minėjau vakar kai kam komentuodamas, kad man susidaro vaizdas, kad premjerė, prisikalbėjusi, kad stengsis neskelbti karantino, tokiu būdu bando tam tikrų politinių dividendų gauti, – kai nėra karantino, bet priemonės yra kažkokios įvedinėjamos“, – kritikavo A. Veryga.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad su karantinu yra susijusios išmokos medikams už kovidinį darbą.

„Gali būti, kad tokiu būdu Vyriausybė siekia dabar jau taupyti lėšas, ir medikams nebemokėti už papildomą darbą“, – teigė A. Veryga.

Jis mano, kad karantino, kaip teisinio režimo, reikia.

„Kaip teisinio režimo reikia, nes jis sukuria ne tik prievoles, bet ir galimybes. Reikia turėti mechanizmą, kuris atlygins medikams, įstaigoms patirtas išlaidas“, – sakė A. Veryga.

Buvusio ministro nuomone, prievolė dėvėti kaukes viduje – nieko blogo, bet ja nepasiekiamas svarbiausias tikslas.

Aurelijus Veryga / DELFI nuotr.

„Kaukės pačios savaimė nieko blogo. Gerai, kad jos yra, bet turbūt sutiksite, kad kaukių uždėjimas senesnio amžiaus žmonių gi nepaskiepys. Pagrindinė priemonė, kuri reikalinga, yra neįgyvendinta, o ministras atsikalbinėja. (…) Jeigu jis žino, kaip padaryti geriau, tai tegul paskiepija“, – teigė A. Veryga, reaguodamas į kritiką jo siūlymams pasiskiepijusiems senjorams mokėti 100 eurų vienkartinę išmoką, kritiką dėl siūlymų dėl žalos atlyginimo.

Vyriausybė karantino nepaskelbė

Trečiadienį Vyriausybė priėmė sprendimus dėl kaukių dėvėjimo ir rekomendacijos dirbti per nuotolį be karantino paskelbimo.

Siekiant stiprinti COVID-19 ligos valdymo priemones, Vyriausybė pritarė, kad valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimai, įskaitant privalomą kaukių dėvėjimą uždarose erdvėse, būtų privalomi, nepriklausomai nuo to, ar veiklos vykdomos su „gpasu” ar be jo. Kartu nutarta rekomenduoti darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu tiek privačiame, tiek viešajame sektoriuose.

Priėmus nutarimą, pagal operacijų vadovo nustatytas sąlygas veido kaukes nuo spalio 1-osios bus privaloma dėvėti visose uždarose patalpose, t. y.: prekybos srityje, paslaugų teikimo vietose, įstaigose, įmonėse ar organizacijose, organizuojant darbo ar ugdymo procesus, renginių metu ir kt.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA