Aiškėja grumtynių detalės: P. Gražulį Kaune sekė policijos pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Aiškėja grumtynių detalės: P. Gražulį Kaune sekė policijos pareigūnai

BNS 2021/09/30 12:01
P. Gražulio "Facebook" paskyros nuotr.

Generalinė prokuratūra informavo Seimo narį Petrą Gražulį, kad praėjusių metų pradžioje jį sekė pareigūnai, o sekimą buvo sankcionavęs teismas.

Ketvirtadienį per spaudos konferenciją parlamentaras citavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Antano Stepučinsko pasirašytą raštą, kad 2020 metų sausio 6 dieną Kaune, prie Seniavos plento 87, pareigūnai vykdė teismo nutartimi sankcionuotus veiksmus, kurių metų naudotas automobilis „Volkswagen Passat“.

Pernai sausį P. Gražulis per spaudos konferenciją pranešė, kad pastebėjęs jį sekiojantį automobilį valstybiniais numeriais „GOT 632“, jį užblokavo, atidaręs vairuotojo dureles, įsikibo į vairą ir pareikalavo paaiškinti, kodėl jį persekioja.

Seimo nario teigimu, mašinoje buvo du vyrai ir moteris. Jie, anot jo, bandė pasprukti nuo P. Gražulio, tačiau šis nepaleido automobilio vairo. Kad politikas paleistų vairą, jam buvo suduota per ranką, spirta į krūtinę.

P. Gražulio prašymu visą veiksmą filmavo jo pažįstama Aušra Mitrauskaitė.

Seimo narys dėl įvykio kreipėsi į policiją, ši atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą. Jis buvo pradėtas tik Kauno apygardos teismu nurodymu, bet po kelių mėnesių sustabdytas. Tuomet politikas kreipėsi į generalinę prokurorę Nidą Grunskienę, jos sprendimu bylą perėmė Generalinė prokuratūra.

Rugsėjo 20 dieną Generalinės prokuratūros prokuroras A. Stepučinskas priėmė sprendimą nutraukti šį ikiteisminį tyrimą, nes nebuvo padaryti nusikalstami veiksmai.

Jo nutarime, kuris persiųstas P. Gražuliui, nurodoma, kad Seimo narį sekę pareigūnai veikė teisėtai.

Lietuvos kriminalinės policijos biuras informavo prokuratūrą, kad P. Gražulio nurodytomis aplinkybėmis buvo atliekami sankcionuoti veiksmai.

Duomenys apie policijos atliekamą tyrimą yra įslaptinti.

P. Gražulis teigė nenuleisiąs rankų ir bandysiąs sužinoti, koks tyrimas prieš jį vykdomas.

„Be abejonės, kreipsiuosi toliau, noriu išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių mane seka“, – sakė jis.

„Dar viena labai svarbi detalė – kadangi nesu gavęs pranešimo, kad prieš mane nutrauktas sekimas, tai faktiškai ir šiandien esu sekamas“, – tvirtino parlamentaras.

P. Gražulis šiuo metu teisiamas dėl piktnaudžiavimo. Generalinė prokuratūra kaltina parlamentarą nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario piktnaudžiavus Seimo nario padėtimi, dėl ko žalos patyrė valstybė.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios bendrovės „Judex“ galbūt siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą. Taip pat jis, anot kaltintojų, siūlė Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Kaltinamajame akte rašoma, kad Seimo narys padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Seimo narys kaltę kategoriškai neigia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA