Pirkinių centras „Savas“ švenčia gimtadienį: lankytojų lauks nuolaidos | Kas vyksta Kaune

Pirkinių centras „Savas“ švenčia gimtadienį: lankytojų lauks nuolaidos

Pirkinių centras „Savas“ / Organizatorių nuotr.

Kauno Savanorių prospektas ne tik kauniečiams, bet ir miesto svečiams bei verslininkams yra tapęs dideliu traukos centru. Jis minimas dėl savo dinamikos, infrastruktūros, patogaus susisiekimo bei didelio žmonių ir automobilių srauto. Aplink įsikūrę nemažai verslo traukos centrų. Vienas iš tokių traukos objektų, įsikūrusių Savanorių prospekte, – pirkinių centras „Savas“.

Kaip rodo įvairūs rinkos tyrimai, socialinės analizės bei žmonių elgsenos stebėjimas, pastaruosius 15-20 metų labai skubame: kuo daugiau nuveikti, išgyventi, netgi pramogaudami. Ir mūsų atostogos tapo greitos: vietoje keturių, suspėjame greitai pailsėti per savaitę. Kadangi kokybiškos pramogos kainuoja daug laiko ir pinigų, paprastai pagrindine mūsų pramoga tapo kasdieninis podarbinis ar savaitgalinis apsipirkimas prekybos centre. Šios pramogos devizas: greitai ir patogiai.

Prekybos centrai didžiuosiuose miestuose yra labai panašūs savo paskirtimi ir specializacija, mėgiami dėl jų dislokacijos vietos, aktyvumo bei kažkurios asmeniškos, specifinės detalės (pvz., kai kurie žmonės specialiai užsuka į Rimi Hypermarket dėl šviežių mišrainių, jiems patinka prekybos centro parduotuvių išdėstymas, apšvietimas, aptarnaujantis darbuotojas ir pan.).

Kai kuriuos prekybos centrus jau galima vadinti senbuviais, išsikovojusiais savo vietą po saule. Vienas jų – pirkinių centras „Savas“, netrukus, spalio 1-ąją, švęsiantis jau septynioliktąjį gimtadienį.

Pirkinių centras „Savas“ / Organizatorių nuotr.

Jis – vienas pirmųjų didžiųjų centrų Kaune, atidarymo dienomis sulaukusių rekordinio lankytojų skaičiaus, organizavusių daugybę renginių bei akcijų miestelėnams ir svečiams. Ir praėjus tiek metų nuo jo įkūrimo, pirkinių centras „Savas“ yra mėgiamas tiek lankytojų, tiek ir pačių prekybininkų, nuomojančių čia patalpas savo prekybinei veiklai. Net ir šiomis neramiomis dienomis patalpos čia išnuomotos 100 procentų.

Nors po pirkinių centro „Savas“ atidarymo Kaune įsikūrė dar keletas didelių centrų, „Savas“ išliko populiarus ir mėgiamas kauniečių. Galbūt todėl, kad čia galima patogiau ir greičiau apsipirkti, galima rasti visko, ko reikia kasdienai, tačiau sugaištama gerokai mažiau laiko.

Pirkinių centras „Savas“ – nei per didelis, nei per mažas – puikiai tinkantis kasdienių pirkinių paieškai. Todėl ir pagrindinis lankytojų srautas čia – darbo dienomis. Po darbo pasivaikščiojimas jame nereikalauja daug jėgų ir laiko.

Kas pasikeitė pirkinių centre „Savas“ per septyniolika gyvavimo metų? Pirmasis, pats svarbiausias PC „Savas“ uždavinys visus šiuos metus buvo sudaryti tinkamas sąlygas pirkinių centro partneriams – patalpas besinuomojančioms parduotuvėms.

Pirkinių centras „Savas“ / Organizatorių nuotr.

Nors įvairios ekonominės krizės, konkurencija bei pastarųjų dienų įvykiai daugeliui pakoregavo esamą situaciją ir privertė naujai pažvelgti į savas galimybes, vertybes bei veiksmus, didžia dalimi centras išliko toks, koks jis buvo pradžioje, per šiuos metus jame pasikeitė mažesnė dalis patalpas nuomojančių parduotuvių. Patirtis parodė, kad daugelis lankytojų pirkinių centre „Savas“ įsikūrusias kavines „Čili pica“ ir „Piatti“ pamėgo ir kaip susitikimo vietą.

Susitikimams pirkinių centras „Savas“ – strategiškai gera vieta, patogi ir didelė automobilių stovėjimo aikštelė, džiugiai nuteikiantis netoliese zujančių žmonių srautas.

Pirkinių centro „Savas“ lankytojai per septyniolika metų atsirinko, kuri parduotuvė jiems patinka, kurioje apsiperka dažniausiai, kurią noriai rekomenduoja savo draugams ir artimiesiems. Jų stabilumas, nedidelė kaita rodo, kad jos yra mėgiamos centro lankytojų.

Ypatingai gerai sekasi parduotuvių tinklą valdančioms kompanijoms, kurios yra atidirbusios savo darbo principus, įdiegusios aptarnavimo standartus bei aptarnaujančiojo personalo mokymų sistemą, turinčios asortimento formavimo bei marketingo strategijas, savas tradicijas. Puikiai pirkinių centre „Savas“ prigijusios parduotuvės – „Rimi Hypermarket“, „Douglas“, „Drogas“, „Vagos knygynas“, „Pepco“, „Takko Fashion“, „Eurokos“, „Prezo“ kepyklėlė, „Vynoteka“, „Cascada“, „Regatta Great Outdoors“, „Gerduva“, „Deichmann“, „Rieker“, „Vitrina PRO“, restoranas „Čili pica“ ir kt.

Jau tapo tradicija, kad kiekvieną savo gimtadienį pirkinių centras „Savas“ mini kartu su savo lankytojais, organizuodamas gimtadienio akcijas. Todėl spalio 1-2 d. lankytojų lauks daugybė nuolaidų beveik visose „PC Savas” parduotuvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA