Kaunietis įamžino „Subaru” manevrus: kaip noriu, taip vairuoju | Kas vyksta Kaune

Kaunietis įamžino „Subaru” manevrus: kaip noriu, taip vairuoju

Pirmadienio popietę Raudondvario plente vaizdo registratoriaus pagalba įamžintas Kelių eismo taisyklių pažeidėjas. „Subaru” vairuotojas atliko ne tik pavojingus manevrus, bet spėjama, kad ir gerokai viršijo leistiną greitį.

„Kaip noriu, taip vairuoju. Veiksmas Raudondvario plente”, – komentavo vaizdo įrašą atsiuntęs skaitytojas.

Kaip matyti vaizdo medžiagoje, „Subaru” vairuotojas lenkimo manevrą baigia kertant ištisinę liniją. Vėliau tokį pat pavojingą lenkimo manevrą atlieka ir per pėsčiųjų perėją.

Verta paminėti, kad prieš pradėdami lenkimo manevrą vairuotojai privalo įvertinti, ar suspės jį atlikti nekirsdami ištisinės linijos, mat priešingu atveju, gresia teisės vairuoti praradimas.

Remiantis Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 420-1 str.: transporto priemonių vairavimas vienu metu ar paeiliui padarant kelis grėsmę eismo saugumui keliančius eismo taisyklių pažeidimus, lenkimas vietose, kuriose pagal KET draudžiama lenkti, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant KET reikalavimus, užtraukia baudą nuo 170 iki 230 eurų bei privalomas teisės vairuoti atėmimas 3-6 mėn.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA