Tiesiai į pareigūnų rankas: girto vairuotojo paimti atvyko taip pat girtas taksi vairuotojas | Kas vyksta Kaune

Tiesiai į pareigūnų rankas: girto vairuotojo paimti atvyko taip pat girtas taksi vairuotojas

Policijos reidas / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, rugsėjo 20–26 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET). Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 742 greičio viršijimo atvejus.

Savaitės greičio rekordas fiksuotas praėjusį pirmadienį, rugsėjo 20 d., apie 10.15 val., Kauno rajone, Pagynės kaime, kuomet „BMW“ 1987 metais gimusi vairuotoja, nepaisydama gyvenvietėje nustatyto maksimalaus 50 km/val greičio, važiavo 136 km/val greičiu. Už greičio viršijimą daugiau kaip 80 km/val, vairuotojai surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Šeštadienį, rugsėjo 25 d., Jonavoje Kauno apskr. VPK Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su Kelių patrulių kuopos pareigūnais vykdė policinę priemonę, skirtą neblaiviems vairuotojams ir įvairiems KET pažeidimams išaiškinti, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime žiniasklaidai.

Patikrinus apie 600 transporto priemonių, buvo išaiškinti 6 neblaivūs vairuotojai, tarp kurių ir sunkvežimio vairuotojas. Vykdant policinę priemonę, vienas neblaivus vairuotojas (nustatytas 0,99 prom. neblaivumas) iškvietė taksi automobilį, norėdamas, kad šis atvežtų draugą, kuris perimtų jo automobilį. Atvykęs taksi vairuotojas pareigūnams taip pat sukėlė įtarimą, todėl buvo patikrintas ir jo blaivumas. Paaiškėjo, kad taksi vairuotojas taip pat neblaivus – jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,42 prom.

Policijos reidas / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kelių patrulių kuopos pareigūnai ne tik dalyvavo priemonėje, tačiau ir tarnybiniais keturračiais motociklais užtikrino eismo saugumą Jonavos rajone, miškingoje teritorijoje vykusiame „2021 m. Lietuvos Baja Perimetras“ čempionate. Patruliuojant šalia renginio buvo nustatyti du pažeidimai – vienas vairuotojas vairavo motociklą neturėdamas tam teisės, kai teisės yra neįgijęs, kitas vairavo be valstybinio numerio ženklų ir techniškai netvarkingą (be priekinio dešiniojo žibinto, be dešinės pusės priekinių bei galinių durų) automobilį, kuris, vairuotojo teigimu, yra skirtas važinėtis mišku. Abiem atvejais surašyti administracinio nusižengimo protokolai, automobiliui taip pat anuliuota galiojanti techninė apžiūra.

Savaitgalį, rugsėjo 25–26 d., dar viena policinė priemonė, skirta neblaiviems vairuotojams ir įvairiems KET pažeidimams išaiškinti buvo vykdyta ir Kaune. Patikrinus apie 1,5 tūkst. transporto priemonių, išaiškinti 8 neblaivūs vairuotojai, tarp kurių vienas vairuotojas transporto priemonę neblaivus vairavo pakartotinai, neturėdamas teisės vairuoti. Nustatyti ir 8 teisės vairuoti neturintys asmenys, kurie, visgi, vairavo transporto priemones.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 20 neblaivių automobilių vairuotojų ir vieną dviratininką. Taip pat išaiškinta ir 19 asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 9 eismo dalyviai (pernai iki rugsėjo mėnesio pabaigos – 20), dar 505 sužeisti (pernai – 489). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA