Automobilio ir paspirtuko lenktynės Kaune: 50 km/val. dar ne riba? | Kas vyksta Kaune

Automobilio ir paspirtuko lenktynės Kaune: 50 km/val. dar ne riba?

„Kas vyksta Kaune” skaitytojas užfiksavo Savanorių prospektu maždaug 50 km/val. elektriniu paspirtuku skriejantį jaunuolį. Be jokių apsaugos priemonių vyras dardėjo dviračių taku.

Vaizdo įrašą atsiuntęs kaunietis pasidžiaugė, kad paspirtuko vairuotojo kelyje nepasitaikė pėsčiųjų, o pro stovėjusius šalia – pralėkė kaip kulka. „Greitis tikrai didelis, kaip paspirtukui, nenorėčiau tokiam pasimaišyti”.

Atkreiptinas dėmesys, kad pagal Kelių eismo taisykles elektriniai paspirtukai yra transporto priemonės, kurių projektinis greitis siekia iki 25 km/val., o jei daugiau – jie klasifikuojami kaip mopedai ir privalo važiuoti tik gatve.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė anksčiau priminė, kad dviratininkai ir paspirtukininkai mišraus eismo takuose privalo duoti kelią pėstiesiems, neturi jiems trukdyti ar kelti pavojaus. Pro pat pėsčiąjį leidžiama važiuoti tik tokiu greičiu, kuris yra artimas pėsčiojo judėjimo greičiui (3–7 km/val.), paliekant praeiviams pakankamą tarpą iš vieno ar kito šono.

Jei 50 km/val. dviračių taku skriejantis paspirtukas būtų prilygintas mopedui, jo vairuotojo veika gali būti kvalifikuojama pagal Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d. ir užtrauktų jam baudą nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų, o neturinčiam teisės vairuoti transporto priemones asmeniui – nuo septynių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio eurų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA