Klestinti juodoji gpaso rinka internete: sumoki šimtus eurų, bet gauni špygą | Kas vyksta Kaune

Klestinti juodoji gpaso rinka internete: sumoki šimtus eurų, bet gauni špygą

Policijos, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Nuo rugsėjo 13-osios įsigaliojus ribojimams neturintiems gpaso, nepasiskiepiję gyventojai negali gauti kai kurių nebūtinų paslaugų, apribotos galimybės lankytis prekybos ir viešojo maitinimo vietose. Tačiau skiepų vengiantys, bet jo suteikiamų laisvių siekiantys gyventojai sukūrė rinką, kuria toliau naudojasi sukčiai.

Kaip buvo pasidalinta vienoje Kauno „Facebook“ grupėje, pardavėjas siūlė „padėti“ su gpaso gavimu. Su juo susisiekus, šis paaiškino, kad paslauga kainuos 100 eurų. Viskas yra padaroma elektroniniu būdu ir to rezultatas yra tas, kad žmogus dabar yra „paskiepytas“.

Galimybių paso sukčiai „Facebook“

Tai toli gražu ne vienintelis atvejis, kada sukčiai siūlė savo paslaugas norintiems gpaso. Vakar policija pasidalino įrašu apie dar vieną užkluptą paso pardavinėtoją, tiesa šio kaina buvo dvigubai didesnė.

Tačiau išsiaiškinta, kad pervedus pinigus pirkėjas negauna nieko. O nuo sukčiaus nukentėjęs žmogus policiją tikrai nesikreips dėl suprantamų priežasčių. Anot policijos dėl to tokie „verslininkai“ yra ypač sėkmingi.

Primename, kad „Kas vyksta Kaune“ rugpjūčio mėnesio gale nufilmavo, kaip miesto centre prie vieno baro taip pat buvo pardavinėjami netikri gpasai.

„Belaukiant eilėje, kiti asmenys, taip pat laukiantys kol bus įleisti į barą, pasiūlė Galimybių pasą mums tiesiog nusipirkti“, – pasakojo „Kas vyksta Kaune“ operatorius.

Anot operatoriaus, netoli „Bardako“ jį su kolega pasitiko du vyrai, kurie įnirtingai pristatinėjo verslo planą, tiesa, pabrėždami, kad tai nėra legalu, tačiau į barą su padirbtu dokumentu esą galima patekti be problemų.

Anot „verslininkų“ gpasą galima padirbti vos per 10 minučių, o jo kaina Laisvės alėjoje siekia 40 eurų. Tiesa, vyrai neatmeta ir tokio varianto, kad į barą visgi gali nepavykti įeiti, jei bus nuspręsta skenuoti gpaso brūkšninį kodą. Tuomet „verslininkai“ pataria apsimesti, kad dokumentai tiesiog sumaišyti ir pasišalinti iš baro, o vėliau laimę mėginti kitame.

Portalui paviešinus šį įvykį, pareigūnams pavyko nustatyti pardavinėtojų tapatybę, tačiau įtarimai jaunuoliams pareikšti nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA