Gyventojai iš parduotuvių šluoja šildytuvus: pardavimai išaugo 10 kartų | Kas vyksta Kaune

Gyventojai iš parduotuvių šluoja šildytuvus: pardavimai išaugo 10 kartų

delfi.lt / Raminta Rakauskė 2021/09/23 17:41
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Orams atvėsus, o šildymo sezonui dar neprasidėjus, gyventojai iš parduotuvių šluoja šildytuvus. Prekybininkai sakosi pastebintys smarkiai išaugusią paklausą bei užsimena, kad jei pirkimo bumas tęsis, šių prekių gali ir pritrūkti.

Prekybos centro internete „Varlė.lt“ įkūrėjas, verslininkas Marius Butauskas šį laikotarpį lygino su vasaros karštymečiu, kai staiga atšilus orams visi išgraibstė kondicionierius ir ventiliatorius.

Pasak jo, pastarosiomis dienomis ženkliai išaugo šildytuvų paklausa. Verslininkas prognozavo, kad gali kilti iššūkių vėliau įvykdyti dalį užsakymų, jei vėsa ir šaltis laikysis ilgiau ir šildymo sezonas dar nebus pradėtas.

Visgi, kaip teigė, kol kas sandėliuose šildytuvų turima pakankamai. „Papildymui, esant poreikiui, taip pat galime greitai pasiruošti. Visgi nustebino tai, kad dar tik įpusėjus rugsėjui šildytuvų paklausa staiga šovė į viršų. Pernai šios prekės imtos „šluoti“ spalį“, – sakė M. Butauskas.

Remiantis ankstesniais metais ir dabartine situacija, pasak verslininko, sandėliuose sparčiausiai tuštėja mažesnio galingumo, pigesni šildytuvai.

„Pigu.lt“ komunikacijos vadovas Nerijus Mikalajūnas „Delfi“ sakė taip pat galintis patvirtinti, jog šiuo metu šildytuvų parduodama apie 10 kartų daugiau nei prieš orams atvėstant.

„Pirkėjai renkasi ir brangesnius, ir pigesnius šildytuvus, bet prioritetą teikia pigesniems. Prekių pritrūkti neturėtų – esame pasirengę pakankamai prekių, kad žiema mūsų netikėtai neužkluptų“, – komentavo jis.

Ypač išaugusį elektrinių šildytuvų, konvekcinių bei tepalinių radiatorių poreikį sakė fiksuojantys ir „Kesko Senukai Lithuania“ atstovai. Rinkodaros direktorė Elona Uckutė sakė, kad pirkėjai šildytuvus renkasi pagal savo poreikius bei biudžetą.

„Pastebime, jog vis dažniau prioritetas skiriamas patikimiems gaminiams, kurie tarnautų ne vieną sezoną. Taip pat matome ir naują tendenciją – vyraujant drėgniems orams, klientai vis dažniau įsigyja oro sausintuvus, kurie padeda sumažinti juntamą drėgmės kiekį namuose“, – komentavo ji.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA