Kaune – diena be automobilio: nemokamas viešasis transportas ir pasiplaukiojimas laivu | Kas vyksta Kaune

Kaune – diena be automobilio: nemokamas viešasis transportas ir pasiplaukiojimas laivu šventinę savaitę vainikuos V. Baumilos koncertas

Asociatyvi / E. Šostakaitės nuotr.

Neišvengiamos transporto spūstys rudens pradžioje ir intensyvūs gatvių remonto darbai – ne vienintelė priežastis bent trumpam atsisakyti automobilio ir rinktis alternatyvas. Rugsėjo 22-ąją – Tarptautinę dieną be automobilio – Kaune tradiciškai visos kelionės viešuoju transportu nemokamos.

Pasiplaukiojimas laivu

Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, šiandien kauniečiai kviečiami ir į nemokamas keliones laivu „Žalgiris“ – pasigrožėti vaizdingais Nemuno peizažais iš vandens. Jis kursuos maršrutu Centras–Nevėžio santaka kas dvi valandas nuo 12 iki 18 valandos (keleiviai įleidžiami gyvos eilės principu, tik su „gpasu”).

Vidaus vandens kelių direkcijos laivas pajudės nuo Vytauto bažnyčios iki santakos su Nevėžiu ir grįš atgal. Kelionės trukmė – beveik 2 valandos.

Šventė Vienybės aikštėje ir garsioji „Kunigunda“

Rugsėjo 16-ąją prasidėjusią Darnaus judumo savaitę šeštadienį, rugsėjo 25-ąją, vainikuos šventė Vienybės aikštėje (įėjimas – tik su „gpasu”). Čia pramogas organizuos Kauno sporto mokykla „Gaja“ ir A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokykla. Lankytojai turės progą ne tik pasigrožėti, bet ir patys išmokti triukų „Kauno ekstremalaus sporto klubo“ užsiėmimų metu.

Vienu ryškiausių renginio akcentų taps svečiai iš Latvijos – dviračių akrobatai „Greentrials Show“. Garsieji kaimyninės šalies virtuozai publikai dovanos savo autorinį ekstremalų pasirodymą, neretai prieštaraujantį elementariems fizikos dėsniams.

Vakarop visų susirinkusiųjų lauks „Darni diskusija“ su sporto entuziastu, bendruomenės „Šešios trim“ įkūrėju, treneriu Mindaugu Šatkumi ir dviračių bei triatlono iššūkiams neabejingu kauniečiu Aidu Jarušaičiu.

Šventinę savaitę vainikuos Vaido Baumilos koncertas. Drauge su gerai žinomais kūriniais atlikėjas ruošia ir ypatingą desertą – šių metų hitu tapusią dainą „Kunigunda“.

Visa renginio programa čia.

Europos judumo savaitė yra didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje. Šia kampanija siekiama skatinti Europos šalių vietos valdžios institucijas diegti ir populiarinti tvarias transporto priemones bei paskatinti gyventojus išbandyti susisiekimo automobiliais alternatyvas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA