Medicinos bankui – 300 tūkst. eurų bauda ir įspėjimas | Kas vyksta Kaune

Medicinos bankui – 300 tūkst. eurų bauda ir įspėjimas

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvos banko valdyba už pinigų plovimo prevencijos pažeidimus skyrė poveikio priemones Medicinos bankui. Finansinių paslaugų bendrovė įspėta ir įpareigota sumokėti baudą.

Lietuvos bankas praėjusių metų pabaigoje atliko tikslinį planinį Medicinos banko veiklos inspektavimą. Kaip nurodoma Lietuvos banko pranešime, patikrinimo metu buvo vertinama, kaip ši kredito įstaiga laikosi pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos reikalavimų.

Inspektavimo metu nustatyta, kad bankas netinkamai vertino ir visos veiklos, ir individualių klientų pinigų plovimo bei teroristų finansavimo riziką, neužtikrino tinkamo nuolatinės klientų mokėjimo operacijų stebėsenos proceso, reikalavimų dėl sustiprinto kliento tapatybės nustatymo vykdymo, aptikta trūkumų dėl politiškai pažeidžiamo (paveikiamo) asmens nustatymo.

Be to, banko įdiegtos vidaus kontrolės priemonės ir procedūros neužtikrino tinkamo tarptautinių finansinių sankcijų ir ribojamųjų priemonių reikalavimų įgyvendinimo.

Anot Lietuvos banko, Medicinos bankas jau inspektavimo metu ėmėsi šalinti nustatytus trūkumus ir pažeidimus. Įvertinusi inspektavimo rezultatus ir atsižvelgusi į aplinkybes, Lietuvos banko valdyba skyrė įspėjimą, 300 tūkst. Eur baudą ir įpareigojo visus nurodytus pažeidimus bei trūkumus pašalinti iki š. m. gruodžio 31 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA