„Lidl“ prašė pirkėjus grąžinti aliejų su padidintu THC, bet žmonės sureagavo priešingai | Kas vyksta Kaune

„Lidl“ prašė pirkėjus grąžinti aliejų su padidintu THC, bet žmonės sureagavo priešingai

„Lidl“ savo parduotuvėse visoje Lietuvoje iškabino skelbimus, raginančius grąžinti įsigytą kanapių turintį aliejų, kuriame buvo užfiksuotas padidintas tetrahidrokanabinolio (THC), tai yra psichoaktyvių medžiagų, randamų kanapėse, kiekis. Visgi, į žinutę vartotojai sureagavo priešingai – grąžinti aliejaus neatėjo nei vienas, o socialiniuose tinkluose juokaujama apie norus įsigyti šio produkto net už didesnę kainą.

„Lidl“ parduotuvėse iškabintuose pranešimuose skelbė nuo 2021 m. rugpjūčio 25 iki 2021 m. rugsėjo 8 dienos vykdžiusi skubų šalto spaudimo ekologiško kanapių aliejaus „Vita D`Or“ grąžinimą iš vartotojų. Skelbime buvo paaiškina, kad to reikia dėl to, kad maisto produkte rastas padidintas tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis, todėl buvo raginama jo nenaudoti maistui bei gyvūnų ėdalui. Buvo perspėjama, kad produkto vartojimas gali turėti nepageidaujamų pasekmių sveikatai, tokių kaip nuotaikos kaita bei padidėjęs nuovargis.

Visgi, į tokį prašymą niekas nesureagavo – nė vienas žmogus įsigyto aliejaus negrąžino, o socialiniuose tinkluose pasipylė svarstymai, kur ir kaip jo būtų galima įsigyti.

Valdas Lopeta, „Lidl Lietuvos“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas aiškino, kad kai vyksta prekės atšaukimas, pagal Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimus, skelbimai yra iškabinami visose parduotuvėse.

„Produktų saugumas yra mūsų prioritetas, todėl periodiškai visiems produktams yra atliekami įvairūs produktų kokybės tyrimai, kurie leidžia reaguoti, jei yra pastebimi nuokrypiai, kurie neatitinka kokybės ar saugumo reikalavimų. Atlikus periodinius tyrimus buvo nustatyta, kad vienoje šio produkto partijoje aptiktas tetrahidrokanabinolio (THC) kiekis, todėl dėl saugumo sumetimų buvo atšauktos visos šio produkto partijos visoje Europoje. Šio produkto gamintojas yra sertifikuota Vokietijos įmonė. Ši prekė yra ganėtinai nišinio naudojimo, todėl jos įsigijimo kiekiai mūsų tinkle nėra dideli. Produkto grąžinimo atvejų kol kas neužfiksuota. Produktas žalos sveikatai padaryti negali, tačiau suvartojus didelį produkto kiekį, gali sukelti tam tikras, nebūtinai pageidaujamas reakcijas, tokias kaip nuovargį ar nuotaikų svyravimus. Iki šiol jokių kreipimųsi dėl sveikatos sutrikimų iš pirkėjų nesulaukėme“, – komentavo jis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA