Dideliu kiekiu narkotikų disponavę jaunuoliai stos prieš teismą | Kas vyksta Kaune

Dideliu kiekiu narkotikų disponavę jaunuoliai stos prieš teismą

Asociatyvi / Lietuvos policijos nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė N. Urbonavičienė, bendradarbiaujant su Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnais, baigė ir perdavė teismui baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu, kurioje dviems asmenims pateikti kaltinimai dėl disponavimo dideliu kiekiu narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

Atskleisti šią nusikalstamą veiką padėjo du Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyriausieji patruliai. Vieną š. m. balandžio mėn. vakarą patruliuodami Vilijampolės mikrorajone šie pareigūnai pastebėjo įtarimus sukėlusį dviejų jaunuolių elgesį – pavėžėjo automobiliu prie garažų atvykęs jaunuolis skubėdamas perdavė rankinę kitam jaunuoliui ir nedelsiant pasišalino, rašoma LR prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Sustabdę rankinę paėmusį asmenį ir atlikę apžiūrą pareigūnai rado virš 300 mėlynos spalvos tablečių, 4 plastikinius maišelius su baltos spalvos milteliais, 8 plastikinius maišelius su baltos spalvos smulkinta gabaliukais medžiaga ir vieną susuktą folijos lapą, kurio viduje aptiko augalinės kilmės specifinio kvapo medžiagą.

Netrukus pavėžėjo automobiliu pasišalinęs jaunuolis grįžo į įvykio vietą ir prisipažino pareigūnams, kad rankinė priklauso jam. Vėliau šis kaltinamasis taip pat prisipažino, kad pamatęs policijos automobilį jis bandė SMS žinutėmis perspėti pareigūnų jau sulaikytą kaltinamąjį, kad šis išmestų rankinę ir bėgtų.

Ikiteisminio tyrimo metu gautos specialistų išvados patvirtino patruliams kilusius įtarimus, kad rankinėje buvo gabenamos narkotinės medžiagos – ekstazio tabletės, kokainas bei kanapės. Kanapių ir amfetamino taip pat buvo rasta ir atlikus kratas rankinės savininkui priklausančiose patalpose.

Už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas parduoti ar kitaip platinti LR Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dešimties metų, o už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu narkotinių medžiagų neturint tikslo parduoti ar kitaip platinti asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA