Policija: per neramumus Vilniuje sulaikyta 20 žmonių | Kas vyksta Kaune

Policija: per neramumus Vilniuje sulaikyta 20 žmonių foto

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2021/09/10 21:07
M. Juodelės nuotr.

Penktadienį po mitingo Katedros aikštėje Vilniuje kilus neramumams sulaikyta 20 žmonių, nukentėjusiųjų nebuvo, pranešė policijos atstovai.

„Dienos eigoje policijos pareigūnai sulaikė 20 asmenų, 19 asmenų už Administracinių nusižengimų kodekso pažeidimus, vienas asmuo – už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis“, – žurnalistams penktadienį sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas.

Tarp šių pažeidimų – teisėtų reikalavimų nevykdymas, vaikščiojimas važiuojamąja kelio dalimi. Du asmenys sulaikyti ikiteisminiame tyrime dėl anksčiau prie Seimo vykusių riaušių.

Pasak policijos atstovų, mitingas beveik iki pabaigos vyko be rimtesnių incidentų, tačiau renginiui pasibaigus minia pajudėjo link Seimo, jai nebuvo leista to padaryti.

„Pagal policijos planavimą, miniai nebuvo leista žygiuoti toliau: ties Lukiškių aikšte draudėme pėsčiųjų, transporto priemonių eismą ir minia buvo sustabdyta“, – kalbėjo Vilniaus policijos viršininkas.

„Teko iš tos minios sulaikyti ir tų asmenų, kurie nepaisė policijos pareigūnų prašymų, nevykdė teisėtų reikalavimų“, – pridūrė jis.

Pasak S. Gago, veiksmai vis dar yra atliekami, asmenys pristatomi į policijos komisariatus. Policija planuoja darbą tęsti ir naktį.

Katedros aikštė – netinkama

„Manyčiau, kad mūsų pasirengimas, tos priemonės, tikrai buvo reikalingos ir matyt, jeigu ne tas pasirengimas, ne gausios policijos pajėgos, labai tikėtina, kad galbūt būtume turėję panašų scenarijų, kaip buvo prieš mėnesį laiko“, – sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Matėme renginiui baigiantis apie kelis šimtus asmenų, kurie patraukė prie Seimo skanduodami tam tikrus šūkius, kurių esminis, matyt, buvo „Seimą – lauk“ ir mums teko imtis taktinių priemonių tuos asmenis stabdyti“, – pridūrė jis.

R. Požėlos duomenimis, penktadienio įvykių metu nukentėjusiųjų nebuvo.

„Sužeistų, sužalotų nei pareigūnų, nei mitingo dalyvių, nei miestiečių, nei svečių – šiam momentui tokios informacijos neturime“, – šią informaciją patvirtino ir S. Gagas.

Nėra duomenų ir apie tai, kad būtų sugadintas miesto ar gyventojų turtas.

„Turime suvokti, ką mes bandėme pasakyti – ir Katedros aikštė nėra pati tinkamiausia vieta tokiems renginiams. Taip, ji geresnė nei prie Seimo, bet ne pati tinkamiausia. Tai ta pasirinkta vieta ir renginio specifika ir sukėlė tas problemas – dėl to tenka apgailestauti ir atsiprašyti vilniečių ir svečių dėl patirtų nepatogumų“, – sakė R. Požėla.

Ministrė dėkoja pareigūnams

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė dėkoja policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams atlikusiems savo pareigą, siekiant užtikrinti viešąjį saugumą ir visuomenės rimtį.

„Didžiuojuosi mūsų pareigūnų pasirengimu, tarnybų susitelkimu ir atsakomybe už tai, kad visi šalies gyventojai galėtų jaustis saugūs“, – BNS perduotame komentare cituojama A. Bilotaitė.

„Pareigūnai šį kartą buvo itin kruopščiai pasirengę tokiam renginiui, iš anksto įvertino galimas rizikas visuomenės saugumui, o tai leido išvengti galimų didesnių neramumų ir padėjo užtikrinti viešąją tvarką“, – teigia ji.

Šeimų sąjūdžio organizuotame mitinge Katedros aikštėje apie 5 tūkst. žmonių protestavo prieš COVID-19 ribojimus.

Dalis protestuotojų vėliau bandė eiti link parlamento, tačiau sutrukdžius policijai, maždaug po valandos išsiskirstė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA