Kaune vaduotas sužalotas ir konteineryje nugaišti paliktas šuo | Kas vyksta Kaune

Kaune vaduotas sužalotas ir konteineryje nugaišti paliktas šuo

Konteineryje rastas šuo / Prieglaudos „Nojus“ nuotr.

Kauno gyvūnų gerovės namai-prieglauda „Nojus“ socialiniuose tinkle „Facebook” pasidalijo dar viena nužmogėjimo istorija. Penktadienį viename iš Šilainių konteinerių rastas surištas ir sužalotas Haskio veislės mišrūnas. Šunį iš požeminio konteinerio vėlų vakarą teko vaduoti ugniagesiams.

„Penktadienio nakties įvykis visai kaip Jono Biliūno apsakyme. Gavome skambutį iš bendrosios pagalbos centro su prašymu padėti. Šiukšlių konteineryje surištas ir įmestas šuo, neaišku kokios būklės ir kiek laiko ten išbuvęs. Šokiruoti buvo ir gaisrininkai, kurie nelaimėlį ir ištraukė: šuo buvo įvyniotas į brezentą, kuris apvyniotas lipnia juosta, taip pat surištas snukis”, -skelbiama prieglaudos įraše.

Anot prieglaudos, išlaisvintas šuo iškart apsivėmė ir apsividuriavo, o atvykusi veterinarė gyvūnui nustatė ir stiprų uždegimą.

„Apžiūros metu nustatyta, kad šuo vangus, apleistas, išsekęs, nušiuręs kailis, sunykę raumenys, stipri paradontozė, viduriuojantis, žaizda ant galinės letenos.. Atlikus kraujo tyrimus nustatytas stiprus uždegimas, pakilę kepenų rodikliai. Taip pat auskultacijos metu nustatytas širdies funkcijos nepakankamumas.. Iškart pastatyta lašelinė, suleisti vaistai, šuo stabilizuojamas”, – rašoma įraše.

Konteineryje rastas šuo / Prieglaudos „Nojus“ nuotr.

Kaip po kelių dienų pranešė prieglauda, išgyvenęs gelbėjimo operaciją Haskio mišrūnas jaučiasi kiek geriau. „Sunkiai, bet po truputėlį gerėja. Valgo dar labai mažai ir tik virtą vištieną. Vaikšto įtraukęs pilvą, pasirietęs. Gydymą tęsiame”, – sekmadienį informavo prieglauda.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdybos duomenimis, pranešimas apie šį atvejį buvo gautas rugsėjo 3 dieną 22.23 val.

Pranešime buvo nurodyta, kad Kaune, Rasytės gatvėje, požeminiame konteineryje cypia šuniukai, konteineris gilus, negali išimti, galimai įmesti piktybiškai.

Atvykę ugniagesiai požeminiame konteineryje rado į maišą įdėtą šuniuką, jis iškeltas ir perduotas gyvūnų prieglaudos darbuotojams.

Apie šį atvejį informuota ir policija. Prieglaudos darbuotojai taip pat prašo susisiekti žinančius, kas gali būti šuns šeimininkas. Daugiau informacijos, kaip galite prisidėti prie sunkios būklės šuns gydymo, rasite prieglaudos „Nojus“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Papildyta 15.28 val.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas „Delfi“ patvirtino, kad rugsėjo 3 dieną apie 22 val. 25 min. gautas pranešimas, jog Kaune, Rasytės g., iš giluminio šiukšlių konteinerio sklinda šuns cypimo garsas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dėl žiauraus elgesio su gyvūnais pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 straipsnį.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais asmuo gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Be šio tyrimo, 2021 metais Kauno apskrities VPK pradėti 11 ikiteisminių tyrimų dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. 2020 metais pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA