„Normalu, jei neramu“: sugrįžtant į rudenišką rutiną – nemokamos psichologo konsultacijos kauniečiams | Kas vyksta Kaune

„Normalu, jei neramu“: sugrįžtant į rudenišką rutiną – nemokamos psichologo konsultacijos kauniečiams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ruduo į daugelio kauniečių namus sugrąžino ir šaltesniajam metų laikui būdingą rutiną. Tamsėjantys ir vėstantys orai, intensyvėjantis darbų ar mokymosi ritmas neretai šiuo periodu paskatina ir nerimo, streso ar kitas psichologines problemas. Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistai kauniečius ragina atsigręžti ne tik į darbus, bet ir į savo emocinę sveikatą ir, esant poreikiui, pasinaudoti nemokamomis psichologinėmis konsultacijomis, prisijungiant prie projekto „Normalu, jei neramu“ veiklų.

Pandemijos kontekste gimęs nemokamas projektas „Normalu, jei neramu“ atliepia visuomenės emocinės bei psichinės sveikatos problematiką, o jo tikslas – kaip įmanoma efektyviau suvaldyti ilgalaikes pandemijos pasekmes. Kauniečiams reguliariai teikiamos individualios psichologinės konsultacijos, o rugsėjį startuos ir praktiniai užsiėmimai grupėse.

„Nors stresas ir nerimas yra neatsiejami šiuolaikinio žmogaus kasdienybės, įtempto ir itin greito gyvenimo būdo palydovai, psichologai pastebi, jog šios dvi vidinės reakcijos ypatingai sustiprėjo pandemijos neužtikrintumo apimtoje visuomenėje. Projekto „Normalu, jei neramu“ tikslas – su profesionalių psichologų pagalba padėti kauniečiams kovoti su mintis ir kūną apėmusiomis negatyviomis emocijomis.

Projektui įsibėgėjus galime pasidžiaugti, kad šiuo visiems vis dar įtemptu laikotarpiu kauniečiai kreipiasi psichologo pagalbos – ne visada drąsiai, bet viltingai. Juk kartu su psichologu lengviau įsivardyti, kokioje situacijoje žmogus gyvena, kokias emocijas patiria ir kaip jas valdyti“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Gerda Kuzmarskienė.

Individualios konsultacijos ir grupiniai užsiėmimai

Su nerimu, stresu ar kitais emociniais iššūkiais susiduriantys kauniečiai jau dabar gali kreiptis dėl individualių, nemokamų psichologo konsultacijų. Individualiose psichologo konsultacijose gali dalyvauti tiek suaugę, tiek įvairaus amžiaus vaikai. Konsultuotis kviečiamos ir poros ar šeimos, susiduriančios su sunkumais santykiuose.

Nemokama psichologinė pagalba / Organizatorių nuotr.
Nemokama psichologinė pagalba / Organizatorių nuotr.

„Jau daugiau nei metus individualios psichologo konsultacijos nenutrūkstamai teikiamos Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure bei kitose miesto vietose. Paslaugas teikia kvalifikuoti, ilgametę darbo patirtį sukaupę psichologai, kurie pasiruošę išgirsti jus ir padėti spręsti kylančius sunkumus ar atsakyti į rūpimus klausimus apie emocinę savijautą, santykius šeimoje, darbe ar kitur“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro psichologė Aistė Kulvietė.

Nuo rugsėjo mėnesio startuoja ir grupiniai užsiėmimai, kurių tikslas – padėti sau valdyti užklupusį stresą bei nerimą. Grupiniai užsiėmimai vyks streso valdymo, emocijų atpažinimo, konfliktų valdymo temomis, bus organizuojamos savitarpio pagalbos grupės, psichologinės konsultacijos asmenų grupėms ir kitos psichologinę gerovę ar psichikos sveikatą stiprinančios praktinės veiklos.

„Grupinių užsiėmimų metu kauniečiai ne tik susipažins su įdomia teorine medžiaga apie tai, kas yra stresas ar nerimas bei kaip jie veikia mūsų savijautą, organizmą, bet ir turės progą praktiškai išbandyti konkrečias technikas. Pastarųjų metodų mokymo tikslas – padėti žmogui atsipalaiduoti ir palengvinti streso bei įtampos valdymą kasdieniniame gyvenime“, – sako psichologė.

Tiek individualios, tiek grupinės psichologo paslaugos gali būti teikiamos gyvai arba nuotoliniu būdu. Tiesa, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, šiuo laikotarpiu visuomenės sveikatos biuro specialistai skatina rinktis nuotolinį pokalbį.

„Nuotolinio pokalbio metu privalumu tampa galėjimas nedėvėti kaukės, kas psichologui suteikia galimybę lengviau atpažinti kliento emocijas ir kūno kalbą. Visgi, jei pokalbio su klientu metu yra nustatomas poreikis, konsultacijos gali vykti ir gyvai“, – sako psichologė A. Kulvietė.

Užsiregistruoti į nemokamas psichologo konsultacijas Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure (Vaidoto g. 115) galima telefonu +370 672 69 821 arba +370 603 81 413. Norint pasirinkti kitą vietą teikiamoms paslaugoms arba gauti informaciją apie šiuo metu vykstančius grupinius užsiėmimus bei į juos užsiregistruoti, skambinti reikėtų telefonu +370 672 74 530.

Daugiau informacijos apie projektą „Normalu, jei neramu“ galima rasti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA