Bent 15 asmenų jau sulaukė Kauno policijos dėmesio dėl smurto kurstymo | Kas vyksta Kaune

Bent 15 asmenų jau sulaukė Kauno policijos dėmesio dėl smurto kurstymo

BNS / Ignas Jačauskas 2021/09/04 09:12
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Policija dėl smurto kurstymo viešojoje erdvėje ir raginimų pažeisti viešąją tvarką prieš šeštadienį planuojamas „Kaunas Pride“ eitynes įspėjo 15 asmenų.

„Mano turimais duomenimis, iki vakar dienos 15 asmenų buvo prevenciškai įspėti dėl tam tikrų pasisakymų, kuriais jie ragino nesilaikyti viešosios tvarkos, vykdyti vienokius ar kitokius smurtinius veiksmus“, – LRT radijui šeštadienio rytą sakė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

Anot jos, Kauno Laisvės alėjoje ir kai kur centrinėje dalyje šeštadienį renginio metu bus ribojamas gyventojų patekimas, pareigūnai gali patikrinti asmens dokumentus ir patikrinti, ar asmuo su savimi nesineša draudžiamų daiktų.

Ji sako, kad policija, jei prireiks, pasiruošusi pasitelkti pajėgas ir iš kitų apskričių.

„Esame pajėgas nusimatę tokias, kad kiekvienai situacijai turėtumėme pakankamai pareigūnų užtikrinti viešąją tvarką. Jeigu situacija to reikalaus, tikrai yra pasiruošę ir mūsų kolegos iš kitų apskričių prisijungti ir padėti“, – sakė O. Vaitkevičienė.

Tolerantiško jaunimo asociacijos pirmininkas Artūras Rudomanskis radijui sakė, kad renginyje saugumu rūpinsis ir savanoriai, kurie apie galimas konfliktines situacijas informuos policiją.

Kaune vyks „Kaunas Pride“ eitynės, kuriomis siekiama atkreipti dėmesį į LGBTQ+ bendruomenės žmonių problemas, prasidės vidurdienį nuo Nepriklausomybės aikštės prie Soboro.

Leidimas renginiui suderintas tik penktadienio pavakarę, po to, kai tai padaryti savivaldybę neskundžiama nutartimi įpareigojo teismas.

Organizatoriai šeštadienio renginyje tikisi apie tūkstančio žmonių, leidime numatyta, kad jų gali susirinkti iki 3 tūkstančių.

Prieš renginį organizatoriai yra pateikę 14 punktų reikalavimų sąrašą, kuriame minimos teisės į santuoką ir įsivaikinimą nepriklausomai nuo partnerių lyties, įstatymų, kurie, pasak jų, leidžia cenzūruoti informaciją apie LGBTQ+ asmenis ir neužtikrina pakankamos jų apsaugos, pakeitimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA