Rugpjūčio mėnesį Kauno apskrities miškuose pasiklydo 16 žmonių | Kas vyksta Kaune

Rugpjūčio mėnesį Kauno apskrities miškuose pasiklydo 16 žmonių

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai artėjant savaitgaliui, kuris, panašu, žada gerą orą ir vėl vilios gyventojus grybauti bei uogauti, skambina pavojaus varpais – vien rugpjūčio mėnesį policijos pareigūnai sulaukė net 16 miške pasiklydusių žmonių ar jų artimųjų pagalbos šauksmo. Daugiausiai žmonių paskutinį vasaros mėnesį pasiklydo Jonavos ir Kaišiadorių rajonuose esančiuose miškuose.

Vien šį pirmadienį, rugpjūčio 30 dieną, į policijos pareigūnus kreipėsi penki miške pasiklydę asmenys, vienas vyras, susiruošęs į mišką rinkti gėrybių, ten pasiklydo su vaiku. Ir nors dažniausiai policijos pareigūnai padeda paklydėliams rasti kelią į namus, ne visos istorijos baigiasi laimingai. Rugpjūčio 20 dieną į Kėdainių rajone esantį Krakių mišką išėjęs 72 metų vyras taip ir nebesugrįžo namo, rašoma Kauno apskr. VPK pranešime spaudai.

Nors senyvo amžiaus vyro paieškai buvo pasitelktos ne tik gausios policijos pareigūnų pajėgos, malūnsparnis, kėdainiečio ieškojo ir vietos gyventojai, tačiau paieškos buvo bevaisės. Po keturių dienų, rugpjūčio 24 dieną, laukuose gulintį vyrą pastebėjo kombaino vairuotojas. Kaip paaiškėjo, tai buvo miškuose ieškotas senjoras. Deja, po kelių dienų sulaukta žinios, jog medikams nepavyko išgelbėti grybautojo gyvybės.

Pareigūnai pastebi, kad miškuose neretai pasiklysta vyresnio amžiaus žmonės, kurie neįvertina savo sveikatos, savo jėgų, nueina per toli, o panaši aplinka suklaidina, tad rasti išėjimą tampa ypač sunku.

Per paskutinį šių metų vasaros mėnesį į policijos pareigūnus kreipėsi net 16 miške pasiklydusių žmonių ar jų artimųjų. Pernai metais tokių pranešimų sulaukta mažiau. Rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais pagalbos į Kauno apskr. VPK kreipėsi 11 miškuose pasiklydusiųjų ar jų artimųjų. Ir tuomet daugiausiai žmonių pasiklydo Jonavos bei Kaišiadorių rajonuose.

Rūpindamiesi gyventojų saugumu bei sveikata, Kauno apskrities policijos pareigūnai vykstantiems grybauti primena, jog reikėtų pasirūpinti ne tik krepšiais grybams, bet ir pasiimti su savimi mobiliojo ryšio telefoną, pasitikrinti, ar jis įkrautas, ypač svarbu, kad pagyvenę žmonės nepamirštų būtinų ir kasdien vartojamų vaistų.

Taip pat gyventojai raginami dėvėti ryškesnę aprangą, su savimi turėti švilpuką ir visada susitarti dėl tikslios susitikimo vietos, jei išvyksta grybauti ne vieni. Jei tai daryti žada vieni, nepamiršti apie kuo tikslesnę vietą, į kurią išvyksta, informuoti artimuosius.

Policijos pareigūnai rekomenduoja miško lankytojams rinktis kuo geriau pažįstamas vietoves. Jeigu žmonės sumano grybauti nepažįstamuose miškuose, nenukrypti toli nuo kelio arba vaikštinėti ne po vieną, kad būtų lengviau susiorientuoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA