Kauno meras po klausimų apie LGBTQ+ bendruomenę spruko nuo žiniasklaidos | Kas vyksta Kaune

Kauno meras po klausimų apie LGBTQ+ bendruomenę spruko nuo žiniasklaidos

Ketvirtadienį Kauno centre žiniasklaidos atstovai vyko apžiūrėti pirmojo šalyje masinių nelaimių logistikos automobilio, kurio pristatyme dalyvavo ir meras Visvaldas Matijošaitis. Viešai asmeninės nuomonės dažnai neišsakantis miesto vadovas pakliuvo į klausimų laviną apie šeštadienį vyksiantį „Kaunas Pride“ renginį, kurio savivaldybė žūtbūt nenori leisti organizuoti Laisvės alėjoje.

Prieš išsakydamas poziciją meras akimirkai atsitraukė pasikalbėti su patarėju Tomu Jarusevičiumi. „Viskas bus taip, kaip nuspręs teismas. Mūsų nuomonė yra tokia, jų prašymas – kitoks. Jeigu teismas nuspręs leisti, tegu vaikšto“, – į pirmuosius klausimus atsakinėjo Kauno meras.

V. Matijošaitis leido suprasti, kad jis palaiko heteroseksualią partnerystę, o kiti lai gyvenantys kaip jiems patinka. Vis dėlto, meras pažymėjo, kad centrinė miesto pėsčiųjų gatvė apskritai nėra skirta nei tokiems, nei kitiems renginiams ar paradams.

„Mano asmenine nuomone, nebūtina visur ir viešintis. Jeigu visos tautybės ar kažkas pradės daryti Laisvės alėjoje paradus, tai nebus kur išeiti paprastiems miestiečiams. Laisvės alėja yra skirta gyventojams ir laisvalaikio praleidimui – mano tokia nuomonė“, – kalbėjo meras.

Toliau spendžiamas į kampą nepatogių vaizdo įrašo autoriaus klausimų, miesto vadovas čiupo už rankos interviu filmavusiam „Delfi“ žurnalistui ir netrukus spruko nuo žiniasklaidos.

Kauno savivaldybė dar birželį nesuderino maršruto LGBTQ+ eitynėms miesto centre, teigdama, jog šioje miesto dalyje tebevykdomi darbai ir toks renginys sukels nepatogumų miestiečiams. V. Matijošaitis ir ketvirtadienį tikino Laisvės alėjoje vis dar matantis statybininkus.

Eitynių organizatoriai šį sprendimą apskundė Regionų apygardos administraciniam teismui, kuris rugpjūčio pradžioje įpareigojo Kauno miesto savivaldybės administraciją suderinti eitynių maršrutą.

Kauno savivaldybė rugpjūčio 26 dieną šį sprendimą apskundė aukštesnės instancijos teismui, prašydama panaikinti sprendimą ir pareiškėjos Gegužės 1-osios profesinės sąjungos skundą atmesti pilna apimtimi.

Šis skundas turėtų būti nagrinėjamas penktadienį – likus dienai iki pačių eitynių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA