Atmintinė planuojantiems keliauti traukiniais nuo rugsėjo 13-osios | Kas vyksta Kaune

Atmintinė planuojantiems keliauti traukiniais nuo rugsėjo 13-osios

Asociatyvi / „LTG Link“ nuotr.

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ dalijasi atmintine keleiviams, kurioje – svarbiausi patarimai, planuojantiems keliones traukiniais nuo rugsėjo 13 d. Tądien, Vyriausybės sprendimu, įsigalioja reikalavimas keliaujantiems tarpmiestiniu viešuoju transportu turėti galimybių pasą.

Patikrų tvarka

Didžiosiose stotyse galimybių pasai bus tikrinami prieš įlipant į traukinį – todėl keleiviams rekomenduojama atvykti 15–20 min. anksčiau. Tarpinėse stotelėse galimybių pasai bus tikrinami kartu su bilietais. Jeigu nutiktų taip, kad tarpinėje stotelėje įlipęs keleivis neturės galimybių paso, kelionių palydovai jį pasodins nuošaliau ir paprašys iki kitos stotelės galimybių pasą išsiimti. Jeigu keleivis to padaryti negalės, kitoje stotelėje jo bus paprašyta išlipti, rašoma „Lietuvos geležinkeliai” pranešime.

Galimybių pasų patikras vykdys kelionių palydovai ir „Lietuvos geležinkelių“ samdomos apsaugos įmonės darbuotojai. Tikrinant galimybių pasą, keleivių gali būti paprašyta parodyti ir asmens dokumentą. Galimybių pasai bus tikrinami juos nuskenuojant.

Siekiant užtikrinti, kad visų keleivių pasai bus patikrinti, keleiviai į traukinius bus įleidžiami per vienerias–dvejas duris.

Kiti tinkami dokumentai

Nuo rugsėjo 13 d., norint keliauti traukiniais, be galimybių paso taip pat tinkami asmens sveikatos priežiūros įstaigos išduoti dokumentai, patvirtinantys vakcinacijos, persirgimo arba neigiamo laboratorinio tyrimo faktą (ne senesnį kaip 48 val., skaičiuojant nuo tyrimo paėmimo momento). Taip pat tinkami ES skaitmeniniai COVID pažymėjimai. Dokumentai turi būti galiojantys.

Išimtys – vaikams iki 16 metų

Galimybių pasas, keliaujant traukiniais, ir po rugsėjo 13 d. nebus reikalingas keleiviams iki 16 metų amžiaus. Įlipant į traukinį, jų gali būti paprašyta parodyti amžių patvirtinantį dokumentą.

Vyriausybės nutarimu, besilaukiančioms moterims ir žmonėms, kurie skiepytis negali dėl gydytojo patvirtintų kontraindikacijų, bus suteikiami nemokami PGR tyrimai: tad šiems keleiviams nuo rugsėjo 13 d., leidžiantis į keliones traukiniais, taip pat būtinas vienas iš dokumentų, pagrindžiančių galimybę naudotis viešuoju tarpmiestiniu transportu.

Patekimas į geležinkelio stotį

Patekti į geležinkelio stotis bus galima ir be galimybių paso, todėl jose galios kiti sustiprinto saugumo reikalavimai – privaloma dėvėti kaukes, išlaikomi atstumai. Nedėvėti kaukių galima tik geležinkelio stoties lauko teritorijoje.

Bilietų grąžinimas

Remiantis Vartotojų teisių paaiškinimu, keleiviams, kurie neturės galimybių paso ir todėl negalės patekti į traukinį, pinigai už bilietą neturi būti grąžinami. Svarbiausia – kad keleiviai prieš įsigydami bilietus būtų informuoti apie naująją tvarką, kas jau atliekama internetinėje svetainėje, socialiniuose tinkluose, bilietų pardavimo kasose ir kitais kanalais.

Kaukių dėvėjimas

Kaukių dėvėjimas, nuo rugsėjo 13 d. keliaujant traukiniais tik su galimybių pasu, nebebus privalomas – išliks tik kaip rekomendacinė priemonė. Greičiausiai, tai leis į traukinius grąžinti gėrimų ir užkandžių pardavimus.

Bendrovė primena, kad apie visus pokyčius keleiviai informuojami internetinėje svetainėje www.traukiniobilietas.lt, „LTG Link“ feisbuko paskyroje ir informacijos centro telefonu +370 700 55 111.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA