Prieš LGBTQ+ eitynes Kaune protestuoti žada tikintieji: vyks viešos maldos ir giedojimai | Kas vyksta Kaune

Prieš LGBTQ+ eitynes Kaune protestuoti žada tikintieji: vyks viešos maldos ir giedojimai

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2021/09/01 19:59
Didysis šeimų gynimo maršas 20211 / DELFI / T. Vinicko nuotr.

Seksualinių mažumų atstovams planuojant Kaune surengti pirmąsias eitynes „Kaunas Pride“, katalikai žada surengti atsakomąją akciją – viešai melstis ir giedoti. Tikintieji savo akciją planavo prie Šv. Achangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, kur į eitynes turėtų rinktis „Kaunas Pride“ dalyviai, bet savivaldybės pozicija paskatino pakeisti planus. Viešą maldą ketinama surengti Laisvės alėjos ir Maironio gatvės sankirtoje, pro kurią turėtų pražygiuoti LGBTQ+ atstovai. Savivaldybės atstovai patikslino, jog leidimas rengti maldos akciją ir šioje vietoje nėra išduotas.

Ragina nesinešti plakatų su šūkiais

„Gyvename išskirtiniais laikais. Lietuvos sostinėje Vilniuje jau keturis kartus buvo leista rengti Lietuvos Gėjų Lygos (LGL) organizuojamo festivalio „Baltic Pride“ eitynes, diegiančias pasyviai stebinčiai visuomenės daugumai nepriimtiną ideologiją, homoseksualizmą ir genderizmą. Dabar ketinama pirmą kartą šias eitynes, kurioms suteiktas „Kaunas Pride“ vardas, pakartoti Kaune – savo katalikiškumu pagrįstai besididžiuojančioje Laikinojoje sostinėje“, – skelbia akcijos organizatoriai.

Kvietime nurodoma, kad meldžiantis bus atlyginama Dievui už viešą nuodėmės demonstravimą, nepriimtiną šeimai ir santuokai homoseksualizmo propagandą „Kaunas Pride“ eitynių metu.

„Pagal tradicinį katalikišką apibrėžimą, atsilyginimo aktas yra malda, turinti intenciją atlyginti už nuodėmingus veiksmus. Kadangi nuodėmė propaguojama viešai ir su valstybės leidimu, mes taip pat melsimės viešai. Mes turime padėti savo Tėvynei grįžti prie Dievo. Tai galima pasiekti malda, kuri turi galią perkeisti žmonių širdis, šeimas, bendruomenes ir net valstybes.

Parodykime, kad Lietuva – katalikiška šalis ir mums nepriimtinas palaidas elgesys! Atsineškite rožančių ir ateikite su šeimomis, pakvieskite draugus! Visi kartu, taikiai, su Dievo ir artimo meile melskime Dievo pagalbos mūsų šaliai! Kviečiame dalyvauti visus geros valios žmones – tiek pasauliečius, tiek dvasininkus, tiek ir tuos, kurie niekada gyvenime nėra meldęsi Šventojo Rožančiaus“, – rašoma socialiniuose tinkluose platinamame kvietime.

Organizatoriai taip pat prašo visų dalyvių elgtis ramiai ir į maldą nesinešti jokių plakatų su šūkiais.

„Tai visų pirma vieša atsilyginimo malda, o ne politinis protestas”, – patikslina organizatoriai.

Kviečia maldai, nors leidimo renginiui dar negavo

Nors kvietime melstis, nurodoma akcijos vieta – Laisvės alėja, prieš Šv. Archangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios, ši informacija kai kur jau patikslinta. Naujausiais duomenimis, akcija rengiama Laisvės alėjos ir Maironio gatvių sankryžoje, pro kur turėtų žygiuoti „Kaunas Pride“ dalyviai.

„Delfi“ žiniomis, akcijos vieta buvo pakeista nepritarus Kauno savivaldybei, nes Laisvės alėjoje esančios Įgulos bažnyčios (Soboro) taps pagrindime organizuojamų eitynių „Kaunas Pride“ vieta. Čia turėtų susirinkti dalyviai, formuotis kolona, judėti į kitą Laisvės alėjos pusę, o grįžus atgal būtų sakomos kalbos.

Negavus leidimo viešai maldos akcijai prie Įgulos bažnyčios, prašymą jam gauti pateikęs asmuo Kauno savivaldybei pateikė patikslintą prašymą. Jame ir nurodoma pageidaujama vieta – Laisvės alėjos ir Maironio gatvių sankirta.

Kauno savivaldybė informavo, kad iki šiol leidimas nėra išduotas, patikslintas prašymas bus svarstomas rugsėjo 1 dieną.

Savivaldybės atstovai patikslino, jog leidimas rengti maldos akciją nėra išduotas.

Platinamas kvietimas parodyti, jog „Kaunas – ne gaidynas“

Stebint viešąją erdvę, panašu, kad ruošiamas ne vienas antimitingas eitynėms „Kaunas Pride“.

Buvęs Kauno vicemeras, aštriais pasisakymais garsėjantis Stanislovas Buškevičius socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė, kad vyks dar dvi protesto akcijos.

„LGBT žino, kad prieš jų propagandą bus 2 mitingai: tėvų mitingas su šūkiu „Mes – normalūs”, o kitas – moksleivių su šūkiu „Grąžinkite pavogtą vaivorykštę vaikams”, – rašė S. Buškevičius, pridūręs, jog homoseksualizmas prieštarauja sveikam protui ir moralei, o „visos šios žydros eisenos“ yra nukreiptos į vaikų sąmonę.

Ateiti ir protestuoti prieš „Kaunas Pride“ kviečia ir grupė, pasižyminti neonacių retorika.

„Atvyk rugsėjo 4 dieną ir visi kartu parodykime, kad Kaunas – ne gaidynas“, – kvietimų su šiuo tekstu bei perbraukta LGBT vėliava galima pamatyti ne vienoje miesto vietoje.

„Lietuva vis labiau pūva nuo globalistų infekcijos. Iškilo dar vienas simptomas – „Kaunas Pride“. Negalime leisti, kad šie parazitai kolonizuotų tikrąją kultūros sostinę – Kauną. Todėl reikia susivienyti ir visiems parodyti, jog Lietuva ir Kaunas nepasiduos!”, – skelbiama atsišaukime, kuris platinamas ir socialiniuose tinkluose. Šio kvietimo autoriai – plačiau apie save neskelbianti grupė „Atkirtis“, neonacių retorika persunktus tekstus publikuojanti tinklo „Telegram“ kanale. Gali būti, jog „Atkirtis“ – fašistinio judėjimo „Skydas“ likučiai, gal tik keli asmenys, veikiantys virtualioje erdvėje.

„Organizacijos „Atkirtis” pagrindinis tikslas yra suvienyti Lietuvos piliečius, tam, jog mes neišnyktume ar nebūtume pakeisti. Tai yra aukščiau už kairę ir dešinę, tai – svarbiau už viską!“, – skelbiama „Telegram“ kanale, kur pateikiamas ir priešų sąrašas. Anot radikalų, tai globalistai, sionistai ir neokomunistai.

Nei vieno leidimo antimitingams dar neišduota

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė patvirtino, jog pareigūnai domisi plakatus su kvietimu protestuoti prieš „Kaunas Pride“ platinančiais asmenimis.

„Informacija apie internete pasklidusius plakatus su atskiru kvietimu Kauno apskrities policijai yra žinoma. Šiuo metu stebima visa viešoji erdvė, renkama informacija apie galimus plakatų platintojus ir tokios informacijos organizatorius“, – portalui „Delfi“ minėjo policijos atstovė O. Vaitkevičienė.

Pasitikslinus, ar rugsėjo 4 dieną, kai planuojamos „Kaunas Pride“ eitynės gauta daugiau prašymų surengti prieš jų dalyvius nukreiptas protesto akcijas, miesto savivaldybės atstovai minėjo sulaukę vienintelio prašymo leisti organizuoti viešą maldą.

„Turimais duomenimis, išduotų leidimų oficialiems renginiams Kauno mieste, kurie būtų nukreipti prieš „Kaunas Pride“, nėra. Tačiau pareigūnai sistemina visą informaciją apie mieste tą dieną vyksiančius renginius ir galimas grėsmes, kurios galėtų kilti jų metu“, – portalui „Delfi“ sakė policijos atstovė O. Vaitkevičienė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA