Daugėja organizacijų ir asmenų, reiškiančių paramą „Kaunas Pride“ renginiui Kaune | Kas vyksta Kaune

Daugėja organizacijų ir asmenų, reiškiančių paramą „Kaunas Pride“ renginiui Kaune

R. Tenio, E. Kniežiausko nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Artėjančios „Kaunas Pride“ eitynės toliau kaitina aistras. Trečiadienį palaikymą LGBTQ+ bendruomenei išreiškė „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda kartu su Lietuvos meno ir kultūros institucijomis. Šia tema vienareikšmiškai pasisakė ir JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas S. Gilchristas.

Socialinio tinklo „Facebook“ ir „Twitter“ paskyrose R. S. Gilchristas citavo JAV Prezidentą Joe Bideną: „Su visais žmonėmis turi būti elgiamasi pagarbiai ir oriai, jie turi turėti galimybę gyventi be baimės, nesvarbu, kas jie yra ar ką jie myli“.

Tęsdamas šią mintį ambasadorius pridūrė, kad „LGBTQ+ teisės yra žmogaus teisės ir atspindi mūsų demokratines vertybes“, o įrašas socialiniame tinkle buvo padabintas JAV, Lietuvos ir vaivorykštės vėliavomis.

„MES ESAME SU JUMIS“, – oficialioje „Kaunas 2022“ „Facebook“ paskyroje palaikymą „Kaunas Pride“ renginiui bei LGBTQ+ bendruomenei taip pat išreiškė Lietuvos kultūros ir meno žmonės.

Įrašas buvo iliustruotas renginio plakatu, skelbiančiu „Mes esame visur“. Savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus funkcionieriams vaivorykštinė Kauno herbo interpretacija, tiesa, pasirodė neskoninga.

Paramą „Kaunas Pride“ socialiniame tinkle trečiadienį taip pat deklaravo Šiuolaikinio meno centras, Architektūros fondas, menininkų dienos centras „Autarkia“, projektų erdvė „Swallow“.

Šiuos palaikymo žodžius „Kaunas Pride“ organizatoriams galimai galėjo paskatinti prieš kelias dienas Kauno mero pasakyti nepagarbūs žodžiai apie LGBTQ+ bendruomenę. Paklaustas, ar savivaldybė išsiaiškino, dėl ko Kaune praėjusią savaitę smirdėjo, V. Matijošaitis juokais mestelėjo, kad artėja šeštadienio eitynės.

Po šio pokšto verslininko Gintauto Labanausko fondas merui pasiūlė apmokėti etikos mokymus ir pažadėjo padengti visas teisines „Kaunas Pride“ išlaidas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA