Nuo COVID-19 reikės skiepytis pakartotinai, pirmiausia – medikams | Kas vyksta Kaune

Nuo COVID-19 reikės skiepytis pakartotinai, pirmiausia – medikams

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2021/08/31 12:04
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors vakcinos apsauga nuo koronaviruso nekelia dvejonių, laikui bėgant ji silpsta, todėl gyventojams, pradedant medikais, greičiausiai reikės skiepytis pakartotinai, sako Santaros klinikų Infekcinių ligų centro vadovė Ligita Jančorienė.

„Mūsų, Santaros klinikų, duomenimis, vakcinos efektyvumas nekelia jokių abejonių, tik žinome, kad laikui einant antikūnų titras blėsta – tiesiog nėra antigeninės stimuliacijos ir jis blėsta, todėl mums reikės greičiausiai skiepytis pakartotinai“, – per spaudos konferenciją antradienį sakė profesorė.

Pasak jos, šiuo metu Sveikatos apsaugos ministerija su ekspertais tariasi dėl rekomendacijų papildomai vakcinos dozei.

„Turbūt rekomendacijos pirmiausia palies tuos, kurie pirmieji paskiepyti ir kuriems reikalinga dabar apsauga, tokiems kaip sveikatos priežiūros darbuotojai, globos namų gyventojai ir kai kurios kitos gyventojų grupės“, – sakė L. Jančorienė.

Jos teigimu, klausimą dėl sustiprinančiojo skiepo kelia ir medikų bendruomenė.

„Dabar jau kolegos taip pat kelia klausimą, kad vienas kitas atvejis tarp dirbančiųjų pasitaiko ir ne tik mūsų ligoninėje, bet ir kituose miestuose, kitose ligoninėse. Todėl jau iniciatyva kyla iš pačių darbuotojų, kad laukiama revakcinacijos“, – kalbėjo medikė.

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį pranešė, kad šalies gyventojų skiepijimas trečiąja vakcinos nuo koronaviruso doze turėtų būti pradėtas artimiausiomis savaitėmis.

Trečiąja doze bus skiepijama praėjus pusmečiui po antrosios.

Lietuvoje trečiąja vakcinos doze jau nuo rugpjūčio pradžios skiepijama nedidelė imunosupresuotų pacientų grupė. Tai yra asmenys, sergantys onkohematologinėmis ligomis, dializuojami arba po organų transplantacijų, sergantieji autoimuninėmis ligomis, kai jiems taikoma imunosupresinė terapija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA