Paskutinė vasaros diena skendės lietaus debesyse | Kas vyksta Kaune

Paskutinė vasaros diena skendės lietaus debesyse

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio dieną Lietuvos orus lems iš pietų atkeliavęs ciklonas. Atneš jis niūrią ir lietingą dieną. Lis daugelyje rajonų, šiauriniuose rajonuose smarkiai. Vėjas bus besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo.

Kaune nusimato stiprus lietus, pūs 4 m/s šiaurės rytų vėjas, diena bus vėsi, temperatūra kils iki 15 laipsnių šilumos.

Pajūryje ir Žemaitijoje pūs smarkesnis, 8-13 m/s šiaurės, šiaurės rytų vėjas, kai kur gūsiuose sieks ir 15-17 m/s. Diena bus vėsi – oro temperatūra svyruos tarp 14-19 laipsnių šilumos. Vėsiausia diena bus Telšių ir Šiaulių apskrityse, o šilčiausia Rytų Lietuvoje.

Trečiadienio naktį Lietuva išliks pietinio ciklono įtakoje, tad lis dar didžiojoje šalies dalyje. Vietomis lis smarkiai. Vėjas pūs iš šiaurės, šiaurės vakarų, 8-3 m/s. Žemiausia nakties temperatūra nukris iki 9-14 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną daug kur vyraus jau nedidelis lietus. Vėjas liks tos pačios krypties, apysmarkis, rytą ir dieną pajūryje sustiprės ir gūsiai sieks 15-18 m/s. Diena bus vėsoka ir įdienojus oras šils iki 16-21 laipsnio šilumos.

Ketvirtadienį lietaus jau bus mažiau, bet diena šiluma nelepins. Daug kur vyraus trumpas ir nesmarkus lietus. Vėjas suksis iš šiaurės vakarų, vakarų, smarkokas, naktį vietomis gūsiai iki 16 m/s. Temperatūra nakties metu bus 8-13, o dieną tesušils iki 13-18 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA