Iš Jungtinės Karalystės grįžęs skaitytojas: negaliu patikėti, kad tai vyksta | Kas vyksta Kaune

Iš Jungtinės Karalystės grįžęs skaitytojas: negaliu patikėti, kad tai vyksta

Skaitytojo nuotr.

Iš užsienio į Kauną neseniai sugrįžęs portalo skaitytojas nusistebėjo, jo manymu, pandemijos metu netoleruotinu viešojo transporto apkrovimu. Piko metu autobusai važiuoja sausakimši, ne visi keleiviai taisyklingai dėvi kaukes. „Kauno autobusų“ direktorius sako, kad nuo rugsėjo viešojo transporto reisų didinama ketvirtadaliu, tad keliaujančiųjų srautas turėtų pasiskirstyti.

„Grįžau ne per seniausiai is užsienio. Ir vis dar negaliu patikėti, kad tai vyksta Lietuvoje ir niekas to neprižiūri. Jungtinėje Karalystėje apskritai autobusai ima žmones į kas antrą sėdynę ir stovėt niekam neleidžia. O pas mus autobusas prisigrūdęs pilnut pilnutėlis. Ventiliacijos jokios ir dar labai įdomus klausimas, ar bent kartą per dieną autobusai yra dezinfekuojami?“ – įspūdžiais dalijosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Pasak vyro, visi prakaituoja, žmogus stovi prie žmogaus, atstumas nesiekia nė 20 cm. Keleiviai nesilaiko čiaudėjimo ir kosėjimo kultūros, esą visi tai daro sau į delnus, po to liečia autobuso paviršius.

„Nemanau, kad taip turėtų būti. Juolab, JK mačiau, kaip tai įmanoma išgyvendinti. Vairuotojas paprasčiausiai turi aparatuką, su kuriuo skaičiuoja žmones ir pasiekus limitą, daugiau keleivių nebeima“, – idėją, kaip visuomeninį susisiekimą padaryti saugesnį, siūlė skaitytojas.

Sausakimšą autobusą jis užfiksavo apie 17 val. Viešuoju transportu vyras grįžta iš darbo, įprastai tarp 17 ir 18 val. sėda į 37 arba 40 maršruto autobusus. Skaitytojas teigė tokį vaizdą matantis kasdien, o atėjus rugsėjui žmonių dar daugėja.

„Kauno autobusų“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad keleivių skaičius viešojo transporto priemonėse neribojamas, tik reikalaujama dėvėti apsaugines veido kaukes. Pašnekovas pažymėjo, kad nuo rugsėjo 1 d. autobusų ir troleibusų gerokai daugėja, tad keleivių srautai turėtų pasiskirstyti tolygiau.

Atidaroma Kauno pilies žiedinė sankryža, manau, kad keleiviai pasiskirstys. Tais troleibusų maršrutais, kuriais rekonstrukcijos metu kursavo autobusai, vėl veš troleibusai, apskritai transporto priemonių daugės 25 proc.“ – įvardijo M. Grigelis.

„Kauno autobusų“ generalinis direktorius pridūrė, kad vertinant 2019-ųjų ir 2020-ųjų skaičius su savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriumi ieškota optimalaus maršrutų varianto, situacija taip pat stebima nuolat ir reaguojama į keleivių srauto pokyčius.

Nuo rugsėjo 1 d. įsigaliojančius Kauno viešojo transporto maršrutų pakeitimus rasite čia.

Primename, kad pagal 2021-ųjų gegužės 31 d. Sveikatos apsaugos ministro sprendimą, viešojo transporto priemonėse kaukes privalo dėvėti vyresni nei 6 metų amžiaus asmenys. Reikalavimas netaikomas neįgalumą turintiems asmenims (pateikus neįgaliojo pažymėjimą), kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali.

Transporto priemonės salono užpildymas teisės akte nereglamentuojamas. Visas prievoles ir rekomendacijas kelionėms viešuoju transportu rasite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA