Rytoj žada atidaryti eismą Pilies žiedu: geriau pro ten nevažiuoti | Kas vyksta Kaune

Rytoj žada atidaryti eismą Pilies žiedu: geriau pro ten nevažiuoti

Nuo vasaros pradžios uždarytas ir dideles eismo spūstis visame mieste sukėlęs Kauno pilies žiedo remontas finišuoja. Tiesa, tik pačiame žiede, o pagrindinės miesto arterijos prieigose link centro pusės darbai dar gerokai užsitęs.

Portalas „Kas vyksta Kaune” pirmadienio popietę apsilankė senamiestyje, kur fiksavo, kokie darbai padaryti, o kurių nespėta pabaigti.

Didžiausią nerimą kelia vis dar vykstantys darbai Šv. Gertrūdos gatvėje, kurioje vairuotojai, net atidarius žiedinę sankryžą ir P.Vileišio tiltą, turės sutilpti dvejose eismo juostose abiem kryptimis. Itin problematiška išliks Birštono ir Šv. Gertrūdos gatvės sankryža, kurioje ir uždarius eismą visą vasarą automobiliai strigo spūstyse. Savo nuomonę apie prognozuojamas spūstis minėtoje transporto arterijoje išsakė ir kaunietis, kuris skeptiškai žiūri į skubotai atliktus darbus.

Kauno savivaldybė pirmadienį nepateikė informacijos, kaip vyks eismas atidarius Kauno pilies žiedą, informaciją žada pateikti vėliau.

Kas remontuojama?

Anksčiau teigta, jog po atnaujinimo pagerės susisiekimas viešuoju transportu – papildoma A juosta įrengta dar prieš įvažiuojant į sankryžą Šauklių gatve nuo Šv. Gertrūdos g. Dėl to autobusams ir troleibusams nebereikės stovėti vienoje eilėje su automobiliais. Kauno pilies stotelė taps kur kas erdvesnė viešajam transportui ir keleiviams.

Taip pat padidintos saugumo salelės ties žiedine sankryža. Jų funkcija – užkirsti kelius pavojingam ir neleistinam transporto priemonių manevravimui žiedu.

Daugiau patogumų sulauks ir pėstieji – platės šaligatviai Šv. Gertrūdos gatvėje nuo Šauklių g. iki pat Laisvės alėjos. Tiesa, bent jau kol kas šaligatviai nėra baigti statyti, pėstiesiems teks apsišarvuoti kantrybe.

Kapitalinio remonto vertė siekia apie 3 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA