„Aqua jazz“ pataria, į ką atkreipti dėmesį renkantis vandens šildytuvą | Kas vyksta Kaune

„Aqua jazz“ pataria, į ką atkreipti dėmesį renkantis vandens šildytuvą

Organizatorių nuotr.

Kai namuose ima lašėti vandens šildytuvas ar pristinga karšto vandens, sprendimai yra tik du. Jei įmanoma, boilerį galima remontuoti, tačiau dažnu atveju oksidacijos pažeistų vietų nepavyksta sutvarkyti, todėl tenka išsirinkti naują šildytuvą. UAB „AQUA JAZZ“ specialistai pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis naują boilerį.

Visų pirma, turėtumėte įvertinti ne tik šio įrenginio įsigijimo kainą, bet ir metinius jo išlaikymo kaštus. Jeigu dar tik statote savo svajonių būstą ir apie vandens šildymo sistemą galvojate iš anksto, pasistenkite pirmiau realizuoti visus namui būtinus atributus ir tik po to investuokite į vandens šildytuvą. Tokiu atveju labai naudinga gali būti specialisto, išmanančio boilerių įrengimo ypatybes, konsultacija arba pažįstamų, kurie neseniai įsirengė tokią sistemą, patarimai.

Tam, kad netektų pervargti renkantis naują vandens šildytuvą, patartina dėmesį atkreipti į tris pagrindinius faktorius: montavimo tipą,  šildymo būdą bei tūrį. Apsisprendus dėl šių punktų, tolimesnis šildytuvo pasirinkimas taps visai nesudėtingu procesu.

Šildymo būdas

Pirmasis, ir bene svarbiausias faktorius, į kurį turėtumėte atkreipti dėmesį rinkdamiesi naują vandens šildytuvą yra šildymo būdas. Pastarųjų yra net keletas, todėl reikėtų atkreipti dėmesį į asmeninius šilto vandens poreikius bei būsto šildymo sistemą. Jei būste jau įsirengėte šildymo sistemą, o karštu vandeniu apsirūpinti nusprendėte atskirai, rinkitės elektrinį vandens šildytuvą.

Tokio tipo vandens šildytuvas puikiai tarnaus tiek privačiuose namuose, tiek nedideliuose butukuose. Tiesa, tai yra vienas dažniausių pasirinkimų, nes yra mažiausiai priklausomas nuo šildymo sistemos ir kitų veiksnių.

Savo ruožtu kombinuoti vandens šildytuvai šildo vandenį naudodami namo šildymo sistemą, todėl naudojantis šiuo įrenginiu, galima sumažinti šilto vandens kainą. Kombinuotas boileris pašildo vandenį įprastu elektriniu kaitinimo elementu ir/ar šilumokaičiu, esančiu kombinuoto boilerio vandens rezervuaro viduje pajungtu prie šildymo katilo.

Taip pat egzistuoja „talpa talpoje“ tipo kombinuoti vandens šildytuvai, kuriuose rezervuarą su šaltu vandeniu šildo termofikacinis karštas vanduo iš šildymo katilo. Toks pasirinkimas geriausiai tinka būstams, kuriuose įrengtas autonominis šildymo katilas.

Tiesa, tokia šildymo sistema leidžia rinktis ir netiesioginio šildymo boilerį. Šio tipo šildytuvai turi galingą ir efektyvų šilumokaitį, tad puikiai tinka šildyti vandenį nuo išorinių šilumos energijos šaltinių. Netiesioginio šildymo boilerius efektyvu ir ekonomiškai naudinga naudoti kartu su dujų katilais, kieto kuro katilais, alternatyvios energijos šaltiniais, pavyzdžiui, saulės baterijomis, bei centrinio šildymo sistemomis. Žinoma, dalis jų turi galimybę būti šildomi ir elektriniu kaitinimo elementu, tad pasikeitus planams nesunku bus rasti sprendimą nenutrūkstamam karšto vandens tiekimui.

Vandens šildytuvo montavimo tipas

Rinkdamiesi naują vandens šildytuvą atkreipkite dėmesį ir į jo montavimo tipą. Bene populiariausi yra pakabinami vandens šildytuvai, kurie leidžia sutaupyti patalpoje daug erdvės. Vis dėlto, jei numatytoje kabinimo vietoje apdaila yra gipsinė ar kitos lengvos medžiagos, verčiau įsigykite pastatomą boilerį. Tokia apdaila gali neatlaikyti gana didelio vandens šildytuvo svorio, o remontas ir naujas vandens šildytuvas tikrai kainuos kur kas daugiau nei šiek tiek grindų ploto užimantis pastatomas boileris.

Tūris

Pats reikšmingiausias parametras planuojant pirkti vandens šildytuvą yra jo tūris. Pastarąjį reikia rinktis pagal tai, kiek žmonių būste naudosis karštu vandeniu. Skaičiuojama, jog 2–3 asmenų šeimai, kuri naudojasi vien tik dušu, pakanka maždaug 80 litrų tūrio boilerio, o štai 4–5 asmenų šeimai jau reikėtų apie 100–120 litrų talpos šildytuvo.

Jei namuose taip pat yra įrengta ir vonia, šildytuvo talpa turėtų būti dvigubai didesnė. Be to, keičiantis šeimos poreikiams, pavyzdžiui, sulaukus šeimos pagausėjimo ar dažnai atvykstantys svečiai taip pat gali lemti šiokį tokį karšto vandens trūkumą. Būtent todėl prieš įsigyjant vandens šildytuvą vertėtų gerai apgalvoti visus faktorius, lemiančius išnaudojamo vandens kiekį.

Įvertinę šiuos faktorius galėsite lengviau apsibrėžti, kokios talpos, šildymo tipo ir galiausiai, kokio gamintojo boilerį derėtų rinktis. Jei, vis dėlto, dvejojate ir nesate tikri, jūsų poreikius išklausę AQUA JAZZ specialistai tikrai padės surasti geriausią, ekonomiškiausią bei praktiškiausią variantą jūsų būstui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA