Šeštadieninėje mokykloje vaikai pradeda mokytis anksčiau, nei lankyti mokyklą | Kas vyksta Kaune

Šeštadieninėje mokykloje vaikai pradeda mokytis anksčiau, nei lankyti mokyklą

Sporto ar meno būreliai yra įprasti užsiėmimai ir juos lanko daugelis vaikų, tačiau kiek tėvų savo vaikams parenka ne sporto būrelį, o papildomą matematikos ar anglų kalbos mokymąsi?

Šeštadieninės mokyklos „Delta“ įkūrėjas ir vadovas Leonas Narkevičius sako, kad tokių tėvų ir vaikų yra daug, tačiau visgi didžioji dauguma mano, jog papildomas mokykloje dėstomų dalykų mokymasis yra nereikalingas.

L. Narkevičius teigia priešingai: „Mūsų mokykloje besimokantys vaikai dažnai tampa įvairių olimpiadų nugalėtojais, geriau pasiruošia baigiamiesiems egzaminams. Vaikai pagerina ne tik matematikos ar anglų kalbos žinias, bet apskritai jų mokymasis tampa pažangesnis. Mūsų tikslas – išmokyti vaikus mokytis, sužadinti jų norą siekti rezultatų dėl savęs, o ne dėl pažymių ar tėvų.“

Matematikos mokymasis mokykloje „Delta“ yra paremtas kūrybiškumu – čia skatinami individualūs mąstymo modeliai, savo sprendimo kelio paieškos. Dažniausiai sprendžiami vis kitokie uždaviniai, retkarčiais prisimenant jau kartą spręstus – toks metodas ne tik lavina atmintį, bet ir moko ieškoti naujų sprendimo būdų.

Pradeda nuo penkerių

Pasak Leono Narkevičius, matematiką reikia prisijaukinti nuo ankstyvos vaikystės. „Dažniausiai matematika tampa sunkia ir neįkandama disciplina tuomet, kai nuo pat pirmos klasės kaupiasi spragos, vaikai mokomi šabloniškai, neskatinami mąstyti, ieškoti sprendimo variantų. Galiausiai jie išsigąsta ir nutaria, kad matematika tiesiog ne jiems. Į viską reikia žiūrėti kūrybiškai, net ir į matematikos uždavinius. To mes ir mokome savo šeštadieninėje mokykloje“, – sako L. Narkevičius.

Mokykla „Delta“ / Organizatorių nuotr.

Mokykloje „Delta“ besimokantys vaikai pagerina savo mokymosi rezultatus, ugdomas jų loginis mąstymas, skatinama į gautus uždavinius pažvelgti kūrybiškai, atrasti kelis sprendimo variantus. Taip yra lavinamas vaikų kūrybiškumas, skatinamas žingeidumas.

„Ne veltui yra posakis: „Lenk medį, kol jaunas“. Aš visiškai su juo sutinku. Jeigu vaikai įpras mokytis nuo pirmų klasių, išmoks įdėti pastangų, kad pasiektų rezultatų, jiems bus žymiai lengviau gyvenime. Mes esame įpratę gailėtis mažų vaikų, jiems nuolaidžiauti, saugome nuo pralaimėjimų, o paskui ateina etapas, kai nutariame, kad jie jau dideli, turi prisiimti atsakomybes, bet nustembame, kad vaikai nebegeba to padaryti. Tada galimi du scenarijai – arba dirbti labai sunkiai ir pralaužti ledus, arba taip ir leisti tekėti pasroviui“, – sako mokyklos vadovas.

Tikslas – sudominti

Kaip teigia L. Narkevičius, vaikai mokysis tuomet, kai jiems bus įdomu. Ir visiškai nesvarbu, ar tai bus nuotolinis mokymas, ar kontaktinis.

„Karantino metu mes taip pat vykdėme nuotolinį mokymą. Įsivaizduokite, visą savaitę vaikai mokosi prie kompiuterių namuose, o tada dar šeštadienio rytą mokosi papildomai anglų ir matematikos. Sakysite, kvaila, geriau pailsėtų ir paspardytų kamuolį? Tikrai reikia ir to, netgi būtina. Tačiau mes visuomet klausiame savo vaikų, kodėl jie mokosi pas mus. Matyt, visgi kažką darome teisingai, nes sugebame juos sudominti ir įtraukti.

Mes įgaliname vaikus ieškoti sprendimo variantų, rasti jų net kelis ir išvynioti tą siūlų kamuoliuką, kurio galas kažkur visuomet slepiasi ir anksčiau ar vėliau jį randame. Taip ir mes, vaikus įtraukiame, sudominame, o tada jau telieka būti šalia ir stebėti, kaip jie nuostabiai mokosi“, – džiaugiasi mokytojas.

Šeštadieninėje mokykloje kviečiami mokytis vaikai nuo 5 metų iki 8 klasės. Taip pat sudaromos specialios grupės abiturientams, kurie ruošiasi baigiamajam matematikos egzaminui. Pamokos vyksta Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje. Taip pat vyksta ir nuotolinis mokymas, todėl registruotis kviečiami vaikai iš visos Lietuvos.

Registracija naujiems mokslo metams jau prasidėjusi, o prisijungti galima ir mokslo metų eigoje. Daugiau informacijos www.mokykladelta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA