Pamačiusi apie Kauno policijos reidus, sureagavo: geriau būtų tikrinę anksčiau | Kas vyksta Kaune

Pamačiusi apie Kauno policijos reidus, sureagavo: geriau būtų tikrinę anksčiau

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Sekmadienį socialiniuose tinkluose kauniečiams pasidalijus apie Kauno pareigūnų vykdomus blaivumo patikrinimus, moteris papasakojo apie pavojingą situaciją kelyje Kaunas-Prienai-Alytus. Anot jos, šeštadienio vakarą čia draikėsi galimai girtas vairuotojas, kuris vos nesukėlė nelaimės.

„Kas vyksta Kaune“ grupėje internautai sekmadienį dalijosi apie pareigūnų surengtą reidą vairuotojų blaivumui nustatyti. Pasak vairuotojų, pūstelėtį į alkotesterį ties „Baltic Petroleum“ degaline Garliavoje stojo važiuojantieji abiem kryptimis.

Reaguodama į šį įrašą, viena moteris prasitarė esą geriau tokią policinę priemonę pareigūnai būtų suorganizavę šeštadienio vakarą, po S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vykusios aviacijos šventės. Orientaciją praradusio vairuotojo rykštės vos neteko paragauti jos sūnui.

„Vakar į Prienų pusę varė girtas. Vos nepražudė mano sūnaus, važiavusio namo iš mūsų. Įlėkė į priešpriešinę juostą priešais sūnaus automobilį. Gerai, kad ne visa mašina išlėkė, o tik puse, tai laimingai baigėsi, nes sūnus jau matė iš toliau, kad automobilis mėtosi į šonus ir stebėjo jį“, – liūdnai pasibaigti galėjusią akistatą nupasakojo moteris.

Visgi reikia pažymėti, kad Kauno pareigūnai šeštadienį dirbo visoje apskrityje ir išaiškino ne vieną išgėrusį vairuotoją. Policijos šiandien pateiktais duomenimis, rugpjūčio 28 d., apie 19.30 val., Babtuose automobilis „Citroen“, vairuojamas neblaivaus vyro (gim. 1982 m.), kliudė stovintį „Ford“ ir bandė pasišalinti.

Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,33 prom.

Šeštadienį, tarp 18.30 ir 20.55 val., pareigūnams įkliuvo dar penki neblaivūs vairuotojai, sustabdyti Vaišvydavos plente, taip pat Lapėse, Kaišiadorių apylinkėse ir Kėdainiuose.

Visiems nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, svyruojantis tarp 1,67 ir 2,21 prom.

Remiantis Baudžiamojo kodekso 281 str., tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių girtumas, baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA