Griūvantį parką prilygino didžiausiai Kauno gėdai: per plauką išvengta nelaimės | Kas vyksta Kaune

Griūvantį parką prilygino didžiausiai Kauno gėdai: per plauką išvengta nelaimės

Kol Kaunas vis giriasi įrengtais naujais dviračių takais, ekstremalaus sporto entuziastai jaučiasi nuskriausti ir jau antrą vasarą kovoja dėl Santakos riedlenčių parko atnaujinimo. Du remonto rangovus turėjęs parkas esą nė kiek nepasikeitė, čia vis dar žioji skylės. Tuo metu Kauno savivaldybė teigia defektus pašalinusi, o „Kauno ekstremalaus sporto klubo“ asociacija parką prilygina bene didžiausiai Kauno gėdai.

Kauno santakos riedlenčių parku ekstremalaus sporto entuziastai skundžiasi jau nuo praeitos vasaros. Kauniečių teigimu praėjusį birželį riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parką jau remontavo „Kauno švara”, bet rampų defektai buvo tiesiog paslėpti, o ne sutvarkyti iš esmės.

„Po oficialaus rašto iš „Kauno ekstremalaus sporto klubo”, savivaldybė parkui suremontuoti nusprendė pasamdyti įmonę „Kauna švara”. Ši įmonė nėra kvalifikuota tokiam darbui, tačiau savivaldybės Sporto skyrius nesivėlė į diskusijas ir nusprendė visas skyles tiesiog paslėpti. Drįsčiau teigti, jog ši aikštelė yra didžiausia gėda Kaunui prieš visus atvyksiančius iš kitų miestų ekstremalaus sporto entuziastus”, – praėjusį birželį parko situaciją komentavo kaunietis.

Prasčiau nei buvo

Panašu, kad parko būklė per metus laiko nė kiek nepagerėjo, nors remonto darbams buvo išrinktas kitas rangovas.

„Vėl rašau dėl griūvančio Santakos riedlenčių parko. Parkas priklauso savivaldybei, tačiau jie nėra kompetentingi juo pasirūpinti. Savivaldybė, neatsižvelgdama į mūsų pastabas, remonto darbams pasamdė nekvalifikuotą įmonę „Economus”.

Rangovas remonto darbus žadėjo užbaigti birželį, vakar viena iš parke esančių konstrukcijų sugriuvo. Sužalojimų išvengti pavyko, vietoje buvęs asociacijos narys kliūtį pašalino, tačiau jos vietoje šiuo metu atsivėrusi skylė”, – rugpjūčio pradžioje su nė kiek nepasikeitusia parko situacija „Kas vyksta Kaune” supažindino „Kauno ekstremalaus sporto klubas” asociacijos atstovas.

Vyro teigimu, ilgai laukti riedlenčių parko remonto darbai ir vėl atlikti nekokybiškai.

„Remontas prasidėjo birželio pirmoje pusėje. Birželio 21 d. savivaldybei siuntėme pirmąsias pastabas dėl nekokybiškai atliekamų darbų”, – pasakojo kaunietis ir pridūrė, kad nors remonto darbai buvo pradėti dar birželį, atsakymo, ar darbai jau užbaigti, asociacija negavo iki šiol.

Defektai pašalinti

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas, šiais metais pašalinti didžiausi riedlenčių parko defektai.

„Situacija dėl Santakos parke esančios ekstremalaus sporto erdvės yra žinoma. Šiais metais ją tvarkėme – buvo pašalinti didžiausi defektai. Ši erdvė įrengta 2015 metais, todėl natūralu, kad kasmet jos pagrindai vis labiau susidėvi”, – teigė M. Šivickas.

Anot jo, klausimas dėl šios erdvės kapitalinio remonto bus sprendžiamas tik atnaujinus erdves Nemuno saloje ir šalia Neries krantinės.

„Santakos parke esanti ekstremalaus sporto erdvė ir toliau bus prižiūrima, o iškilusios problemos – sprendžiamos”, – prižadėjo M. Šivickas.

Pasikeis neatpažįstamai

„Kas vyksta Kaune” primena, kad Santakos parką ir jo pašonėje esantį senosios prieplaukos amfiteatrą su viršutine terasa iki šių metų galo įsipareigojo sutvarkyti „Autokausta“.

Netoli Lietuvos „Krepšinio namų“ oranžinio kamuolio virtuozams suprojektuotos naujos guminės dangos krepšinio aikštelės, greta suplanuotos vietos žiūrovams.

Siekiant atskirti pėsčiųjų ir dviratininkų zonas, tarp Popiežiaus kalnelio ir stadiono bus įrengtas naujas tranzitinis dviračių takas. Šitaip po rekonstrukcijos bus užtikrinti saugūs pėsčiųjų pasivaikščiojimai pagrindiniu taku vaizdingos Nemuno ir Neries santakos link. Sutvarkytame Santakos parke numatytos ir naujos žaidimų aikštelės.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA