Neseniai sutvarkytoje erdvėje – trankus istorinio įvykio minėjimas su roko koncertu | Kas vyksta Kaune

Neseniai sutvarkytoje erdvėje – trankus istorinio įvykio minėjimas su roko koncertu

Karo technikos ekspozicija VI forte / R. Tenio nuotr.

Sekmadienį VI forte įrengtoje Karo technikos ekspozicijoje vyks Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos teritorijos dienos minėjimas „Visi kaip vienas į laisvės dieną“. Čia bus galima susipažinti su karine ekipuote, vyks kinologų pasirodymai, o šventę vainikuos grupės „Thundertale“ koncertas.

Kaip nurodoma Vytauto Didžiojo karo muziejaus pranešime, 17 val. prasidedančiame renginyje ne tik bus pristatytas Lietuvos ryžtas išvesti okupacinę kariuomenę išskirtinai derybomis, bet taip pat vyks Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos karinių vienetų veiklos, ginkluotės ir ekipuotės pristatymas, kinologų su tarnybiniais šunimis pasirodymas.

Pirmą kartą bus pristatyta vrš. Ernesto Kuckailio knyga „Kelionė be bilieto. Lietuvos kario keliu, 1915–1945“, skambės Karinių oro pajėgų orkestro ir roko grupės „Thundertale“ koncertas bei lauks edukacinės veiklos.

Karo technikos ekspozicija VI forte

Lietuvai paskelbus nepriklausomybės atkūrimą, jau kitą dieną, 1990 m. kovo 12 d. Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba priėmė nutarimą „Dėl 1967 m. spalio 12 d. TSRS visuotinės karinės prievolės įstatymo negaliojimo Lietuvos Respublikos teritorijoje“.

Kovo 13 d. kreipimusi į SSRS Aukščiausiosios Tarybos pirmininką buvo remiamasi tebegaliojančia 1920 m. liepos 12 d. Lietuvos ir Sovietų Sąjungos taikos sutartimi, raginama pradėti derybas dėl karinių dalinių išvedimo iš Lietuvos Respublikos teritorijos.

1993 m. rugpjūčio 31 d., 23.45 val. Lietuvos Respublikos sieną pervažiavo paskutinio Lietuvoje dislokuoto Rusijos kariuomenės dalinio likučiai. Tai buvo ilgo ir sudėtingo svetimos kariuomenės išvedimo iš nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos pabaiga.

Visą minėjimo programą rasite čia. Karo technikos ekspozicijoje, K. Baršausko g. 101, vykstantis renginys yra nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA