Kaune prasideda aviacijos šventė: džiugins įspūdinga akrobatine ir muzikine programa | Kas vyksta Kaune

Kaune prasideda aviacijos šventė: džiugins įspūdinga akrobatine ir muzikine programa

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paskutinį šios vasaros šeštadienį į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą Aleksote sugrįžta aviacijos šventė. Žiūrovus istoriniame oro uoste stebins akrobatinio skraidymo žvaigždės, ant scenos lips Povilas Meškėla, gitaristas Philas Batesas su Kauno simfoniniu orkestru, o šventinį vakarą vainikuos švedų didžėjus Mike Perry.

Aviacijos šventė Kauną sveikina drauge su vidurdienį Rotušės aikštėje prasidėjusia „Bike Show“ fiesta ir baikerių paradu. Aleksote žiūrovai išvys akrobatinės grupės ANBO pasirodymus, taip pat publiką sveikins legendinis Lietuvos oro akrobatas Jurgis Kairys, pakilsiantis naktiniam skrydžiui su pirotechnika.

Šalies padangių asas dalyvaus ir ekstremaliose „Drag“ lenktynėse – su lėktuvu prieš superautomobilius, galinčius 100 km/val. greitį pasiekti vos per tris sekundes. Lenktynėse startuos ir Lietuvos čempionas, žiedinių motociklų lenktynių pilotas Vidas Stankevičius.

Koncertinę programą 15.30 val. pradės Lietuvos roko patriarchas P. Meškėla. Toliau šventę scenoje pratęs buvęs „ELO Part 2″ bei „The Orchestra“ narys, daugiau kaip 25 metus sėkmingai koncertuojantis įvairiose pasaulio šalyse Ph. Batesas.

Svečias iš Anglijos muzikos gurmanus pamalonins „Electric Light Orchestra“ kūriniais, atlikėjui akompanuos Kauno miesto simfoninis orkestras, vadovaujamas Algimanto Treikausko. Vakaro pabaigoje savo geriausius hitus gros populiarus didžėjus iš Švedijos M. Perry.

Aleksoto aerodrome visą dieną taip pat veiks aviacijos muziejus su ekspozicija po atviru dangumi – čia bus galima pamatyti tikslią „Lituanicos“ kopiją, kitus senuosius lėktuvus. Į šventę atvyksiančių šeimų lauks mugė ir batutų bei pramogų zona.

Kauno aviacijos šventės programa / Kaunas.lt nuotr.

Renginys nemokamas. Organizatoriai skelbia, kad žiūrovai į aerodromo teritoriją gali patekti be ribojimų, tačiau norintys stebėti koncertus iš arti erdvėje prie pat scenos tai galės daryti tik su galimybių pasu. Visų lankytojų prašoma užsiregistruoti šioje formoje.

Daugiau informacijos apie aviacijos šventę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA