Skaitytojas fiksuoja parkavimo ypatumus Aleksote: ar taip galima? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas fiksuoja parkavimo ypatumus Aleksote: ar taip galima?

Skaitytojo nuotr.

Nors šeštadienį dangus negaili lietaus, kauniečiai į aviacijos šventę S. Dariaus ir S. Girėno šventę traukia būriais. Rasti vietą automobiliui Veiverių gatvėje, rodosi, taip sunku, kad vienas vairuotojas priėmė originalų, tačiau šiurkščiai taisykles pažeidžiantį sprendimą.

„Ar taip galima?“ – retoriškai klausė vaizdu iš Veiverių gatvės pasidalijęs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas. Jo siųstoje nuotraukoje matyti geltonas „Toyota“ automobilis, pastatytas ant vejos tiesiog tarp traukinio bėgių.

Ši geležinkelio pervaža, nors naudojama retai, kaip pridera pažymėta kelio ženklais „Pervaža be užtvaro“ ir „Daugiakelis geležinkelis“ tad čia galioja tokiam kelių susikirtimui taikomos Kelių eismo taisyklės (KET).

Pagal 150 taisyklių punktą, sustoti ir stovėti draudžiama geležinkelių pervažose ir arčiau kaip 50 m atstumu nuo jų. Remiantis Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d., sustojimas ir stovėjimas vietose, kur tai daryti draudžia KET, užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad paskutinį vasaros šeštadienį S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyksta aviacijos šventė. Čia numatyti akrobatinio skraidymo komandos ANBO, Jurgio Kairio pasirodymai, o ant scenos lips Philas Batesas su Kauno simfoniniu orkestru ir švedų didžėjus Mike’as Perry.

Daugiau apie aviacijos šventę skaitykite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA