Pakaunės gyventojams bus siekiama sukurti trumpųjų reisų sistemą | Kas vyksta Kaune

Pakaunės gyventojams bus siekiama sukurti trumpųjų reisų sistemą

Organizatorių nuotr.

Kauno rajono savivaldybėje bus siekiama sukurti ir išplėtoti priemiesčio maršrutų privežamųjų trumpųjų reisų sistemą. Šiam sprendimui pritarė ketvirtadienį posėdžiavusi taryba, patvirtinusi šios sistemos pirmąją pilotinę kryptį Raudondvaris–Kaniūkai. Vėliau, remiantis šiuo pavyzdžiu bei sprendimo gerąja praktika, bus kuriami reisai į galimus persėdimo terminalus ir kituose artimąjį priemiestį kertančiuose Kauno rajono autobusų maršrutuose Neveronių, Vaišvydavos ir kitose kryptyse.

Šiais reisais siekiama pagerinti susisiekimo viešuoju transportu sąlygas pakaunės gyventojams, kurie gyvena visai šalia miesto, užtikrinant jų privežimą prie Kauno miesto viešojo transporto maršrutų tinklo.

„Iki šiol nebuvo tokio pobūdžio reisų, todėl atsiras naujas tokiems reisams nustatytas bilieto tarifas. Keleiviams bilietas iš Raudondvario iki Kauno miesto viešojo transporto depo, esančio Raudondvario plente, kainuos 0,30 Eur“, – aiškino Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė.

Anot jos, esant tokiam tarifui, bendra kelionės kaina su persėdimu Raudondvario pl. į Kauno miesto viešąjį transportą keleiviui neviršytų 1 Eur. „Ši kaina būtų patraukli Kauno rajono gyventojams ir santykinai proporcinga vežamam atstumui nuo Raudondvario ir galimo persėdimo terminalo Raudondvario pl.“, – teigė G. Kaminskienė.

Vedėja pažymėjo, kad sprendimą paskatino ir Raudondvario seniūnijoje veikiančių bendruomenių iniciatyvos. Bendradarbiaujant administracijai ir šioms bendruomenėms, vasarą įvyko Raudondvario, Didvyrių ir Šilelio kaimų gyventojų apklausa, kurioje sudalyvavo beveik 600 respondentų. Šios apklausos duomenimis privežamieji reisai iki Kaniūkų turėtų itin pagerinti šios priemiestinės gyvenvietės susisiekimo viešuoju transportu sąlygas su Kauno miestu. Tai gražus bendradarbiavimo pavyzdys, kai vietos bendruomenės yra įtraukiamos į sprendimų priėmimo procesus.

Planuojama, kad naujieji reisai bus pradėti vykdyti jau rugsėjo mėnesį, Kauno miesto savivaldybei suderinus šių reisų eismo tvarkaraščius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA