Kauno teismas mėnesiui pratęsė suėmimą moteriai įtariamai mirtinų surogatų prekiavimu | Kas vyksta Kaune

Kauno teismas mėnesiui pratęsė suėmimą moteriai įtariamai mirtinų surogatų prekiavimu

BNS / Ingrida Steniulienė 2021/08/27 18:20
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno teismas penktadienį vienam mėnesiui pratęsė suėmimą Violetai D., kaip įtariama, prekiavusiai alkoholio surogatais. Pirminiais duomenimis, nuo jų mieste galėjo mirti 17 žmonių.

„Teismas prokurorės prašymą tenkino pilnai ir suėmimo terminą pratęsė vienam mėnesiui“, – BNS sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovas Aurimas Didžiokas.

Viena įtariamųjų, 63 metų Violeta D., teismo sprendimo buvo suimta iki rugpjūčio 30 dienos. Ji įtariama neatsargiu gyvybės atėmimu, kai mirtinai apsinuodijo kaimynystėje gyvenęs asmuo.

Apsinuodiję, kaip manoma, alkoholio surogatais iki šiol mirė 17 žmonių.

Teisėsauga dėl šių įvykių atlieka 18 tyrimų: vienas jų atliekamas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, du – dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo, taip pat atliekama 15 ikiteisminių tyrimų asmens mirties priežasčiai nustatyti.

Pasak A. Didžioko, byloje yra trys įtariamieji, vienas jų miręs. Jis taip pat mirė nuo apsinuodijimo.

Prokuratūra teigė neketinanti prašyti teismo pratęsti suėmimą, tačiau vėliau visgi kreipėsi į teismą.

Ikiteisminiai tyrimai pradėti gavus informaciją iš Kauno gydymo įstaigų, kad pastarąjį mėnesį viename Kauno mikrorajonų randami mirę arba miršta netrukus po atvežimo į gydymo įstaigą asmenys, vartoję stiprių namų gamybos alkoholinių gėrimų.

Pareigūnai per kratas konfiskavo didelį kiekį alkoholio – šiuo metu atliekami tyrimai, siekiant nustatyti, koks tai alkoholis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA