V. Musvydaitė: „Kviečiu jau dabar pradėti kaupti žingsnius“ | Kas vyksta Kaune

V. Musvydaitė: „Kviečiu jau dabar pradėti kaupti žingsnius“

„IKI Ėjimo varžybos“ / Organizatorių nuotr.

Pirmąjį rugsėjo šeštadienį Kaune susirinks ėjimo entuziastai iš visos Lietuvos. Juos čia suburs kasmetinė nemokama ėjimo šventė – „IKI Ėjimo varžybos“. Į sveikatingumo ir pažinimo vertybes puoselėjantį renginį susirinkusių įvairaus amžiaus ėjimo entuziastų lauks 10,5 kilometrų maršrutas, o įveikus jį – specialūs renginio medaliai ir galimybė žingsnius iškeisti į 60 tūkst. vaisių bei daržovių. Tiesa, organizatorė Vlada Musvydaitė atvirauja, jog labiausiai ėjikus nustebins renginio metu planuojama pristatyti naujiena.

V. Musvydaitės teigimu, jau tapo įprasta, jog visi renginio aktyvumo rekordai sumušami būtent Kaune. Ne išimtis ir 2021-ieji. Jau dabar eiti renginyje užsiregistravo per 11 tūkst. dalyvių.

„Su mūsų nuostabių dalyvių pagalba praėjusiais metais Kaune sukūrėme didžiausią 2020-ųjų sveikatingumo renginį šalyje ir, viliamės, kad šią tradiciją tęsime ir šiemet. Dėl šios priežasties ėjikų Kaune pirmąjį rugsėjo šeštadienį lauks net dvigubai didesnis „IKI“ žingsnių turgus. Na, o didžiausia įdomybė šiemet – dalyvius pasieksianti žinia apie tai, kaip nuo rugsėjo 4 d. jie savo žingsnius galės paversti nuolaidomis ir už renginio ribų. Visoje Lietuvoje, kasdien! Pažadame – tai bus visų ėjikų svajonės išsipildymas“, – intriguoja renginio organizatorė ir mobiliosios programėlės „#walk15“ kūrėja V. Musvydaitė.

Renginio startas – erdviame ir žaliame Panemunės šile. Tiek starto, tiek finišo zona įsikurs ties Panemunės paplūdimiu, adresu A. Smetonos al. 4, Kaunas. Įdomu tai, jog šiemet prie renginio maršruto informacinių punktų kūrimo prisidėjo patys kauniečiai, nuolat dalyvaujantis kasmetiniame ėjimo renginyje

„Pavasarį sulaukėme laiško su maršruto Kauno renginiui pasiūlymu. Laiškas buvo itin detalus ir puikiai argumentuotas, tad pagalvojome, jog laiško autorius – gidas ar miesto turizmo centro atstovas. Buvome be galo nustebę, kai išsiaiškinome, jog maršrutą mūsų renginiui siūlo moksleivis Aistis iš Kauno, kasmet dalyvaujantis mūsų renginiuose. Nors dėl renginių gausos miesto centre pirminės pasiūlytos trasos turėjome atsisakyti, susižavėję Aisčio entuziazmu, jį įtraukėme į pasiruošimo renginiui procesus“, – sako renginio organizatorė ir mobiliosios programėlės „#walk15“ kūrėja V. Musvydaitė.

„IKI Ėjimo varžybos“ / Organizatorių nuotr.

Maršruto informacinius punktus kurti padėjo ir „Kaunas 2022“ bei mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ komandos. Dalyviams iš virtualaus žemėlapio sklindantis balsas pasakos ne tik Panemunės apylinkių istorijas, bet ir įdomius faktus iš šiandienos Kauno, supažindins su tvarumo bei sveikatingumo tendencijomis ir įdomybėmis.

Įveikus 10,5 km – apsipirkti vien už žingsnius

Renginio tikslas – su visa šeima ir augintiniais įveikti 10,5 kilometrų arba 15 tūkst. žingsnių ilgio maršrutą. Startavę žaviajame Panemunės šile, dalyviai eis žaliais parko takais bei Nemuno pakrante, kur juos pasitiks ir dvi atskiros pramogų bei poilsio zonos.

Pirmojoje – „Wellwoman“ ir „Wellman“ 5000 aktyvios šeimos zonoje – dalyvius pasitiks pramogos, užsiėmimai ir net profesionalių trenerių vedamos treniruotės visai šeimai. Užsukę į antrąją – „Xiaomi“ 10 000 žingsnių sveikatingumo zoną – dalyviai galės išbandyti išmaniuosius sveikatingumo įrenginius bei pasikonsultuoti su profesionaliais sporto medicinos ekspertais.

Po pasivaikščiojimo dalyviai sugrįš į greta starto įsikūrusią finišo zoną, kurioje – unikali apsipirkimo už žingsnius erdvė. Vien „IKI“ žingsnių turguje savo surinktus žingsnius ėjikai galės iškeisti į 60 tūkst. vaisių bei daržovių, tokių kaip avokadai, bananai, kukurūzų burbuolės, baklažanai, salierai, kriaušės ir kiti.

„IKI Ėjimo varžybos“ / Organizatorių nuotr.

Taip pat apsipirkimo už žingsnius erdvėje lauks ir tūkstančiai kitų, už žingsnius parduoti paruoštų produktų: mineralinis vanduo, įvairios košės ir ekologiškos sriubos, sveikos užkandžių ir desertų alternatyvos, sveikatingumo įrenginiai ir net skanėstai keturkojams ėjikams.

Renginys – nemokamas

Virtualų, profesionaliai įgarsintą renginio maršrutą rasti bei apsipirkti už žingsnius dalyviai galės mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ pagalba. Programėlę parsisiųsti į savo telefonus galima iš „AppStore“, „Google Play“ arba „Huawei AppGallery“ aplikacijų.

Renginys „IKI Ėjimo varžybos“ eiti Kaune kvies jau rugsėjo 4 d. Renginio starto ir finišo vieta – Panemunės šilas (A. Smetonos al. 4, Kaunas). Dėl saugumo, dalyviai startuos atskiromis grupėmis iki 500 asmenų kas 10 minučių. Pirmasis startas – 10 val. ryte.

Dalyvavimas nemokamas, tačiau būtina užsiregistruoti spustelėjus ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA