Geriausias darbdavys „Lidl Lietuva“ renka komandą naujai parduotuvei Ramučiuose | Kas vyksta Kaune

Geriausias darbdavys „Lidl Lietuva“ renka komandą naujai parduotuvei Ramučiuose

Organizatorių nuotr.

Metų darbdavio titulu įvertinta  „Lidl Lietuva“ ieško komandos pastiprinimo Kauno rajone esančiuose Ramučiuose, kur duris atvers nauja prekybos tinklo parduotuvė. Palaikančia vidine kultūra pasižyminti organizacija savo darbuotojams siūlo ne tik didžiausią darbo užmokestį didžiųjų prekybos tinklų sektoriuje, bet ir įvairias papildomas naudas, tarp kurių motyvaciniai priedai bei privatus sveikatos draudimas.

Jau trečius metus iš eilės „Lidl Lietuva“ yra įvertinama prestižiniais „Top Employer 2021 Lietuva“ ir „Top Employer 2021 Europe“ sertifikatais, kurie skiriami įmonėms už itin geras darbo sąlygas. Anot „Lidl Lietuva“ personalo vadovės ir valdybos narės Sandros Savickienės, tokio pripažinimo priežastis – ypatingas prekybos tinklo rūpestis visais bendrovės darbuotojais.

„Nuolat siekiame užtikrinti gerą mūsų komandos narių savijautą, todėl stengiamės juos įvertinti ne tik žodžiais, bet ir konkrečiais veiksmais. Šio tikslo siekti padeda atsakingai parengta darbuotojų gerovės užtikrinimo strategija, susidedanti iš daugybės skirtingų motyvavimo priemonių. Tikimės, kad Ramučių ir netolimų apylinkių gyventojai nuspręs papildyti mūsų kolektyvą ir tuo įsitikins patys“, – sako specialistė.

Garantuoja finansinį darbuotojų saugumą

S. Savickienė teigia, kad orus ir sąžiningas darbo užmokestis stipriai prisideda prie darbuotojų motyvacijos, suteikia jiems finansinio saugumo jausmą. Pasak jos, dėl to „Lidl Lietuva“ nuo pat prekybos tinklo starto šalyje savo darbuotojams siekia užtikrinti vieną didžiausių atlyginimų mažmeninės prekybos sektoriuje.

„Stengiamės, kad mūsų komandos nariai jaustųsi pripažinti, o už atliktą darbą būtų atitinkamai įvertinti. Naujausiais birželio mėn. portalo „Rekvizitai.lt“ duomenimis, vidutinis darbo užmokestis prieš mokesčius „Lidl Lietuva“ siekia 1738,84 eurų ir yra atitinkamai 16 proc. ir 20 proc. didesnis nei antroje ir trečioje vietoje esančių prekybos tinklų vidutinis atlygis“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė.

Ji pasakoja, kad prekybos tinklas taip pat taiko į lojalumą orientuotą atlygio kėlimo sistemą, kuri lemia, kad ilgesnį laiko tarpą įmonėje praleidęs žmogus uždirba daugiau.

„Nors darbo užmokestį keliame nuolat, atsižvelgdami į situaciją rinkoje, personalo algų didėjimas yra įtvirtintas ir prekybos tinklo parduotuvių, ir logistikos darbuotojų sutartyse. Jose numatytos keturios darbo užmokesčio pakopos, kuriomis iš anksto sutariamas atlyginimo kilimas ketveriems metams į priekį. Tokiu būdu atsidėkojame komandos nariams už lojalumą“, – teigia specialistė.

Nuo „Lidl“ starto Lietuvoje prekybos tinklo parduotuvių darbuotojų atlyginimas kilo 19 proc., lyginant naujai įsidarbinusį kolegą prieš penkerius metus ir šiandien. Tačiau jeigu parduotuvės darbuotojas įmonėje be pertraukos dirba nuo 2017 m., šiandien jis jau yra ketvirtoje pakopoje, tad jo atlyginimas, lyginant su karjeros pradžia, yra pakilęs apie 40 proc.

Darbuotojams rodo papildomą dėmesį

Prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ savo darbuotojus įvertina ne tik dosniu atlyginimu. Anot S. Savickienės, vien per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovė motyvaciniams priedams skyrė daugiau kaip 1,1 mln. eurų.

„Taip pat jau trečius metus iš eilės po bandomojo laikotarpio draudžiame mūsų komandos narius privačiu sveikatos draudimu. Jį „Lidl Lietuva“ darbuotojai gali naudoti įvairioms medicinos paslaugoms: šeimos ar specializuotų gydytojų konsultacijoms, įvairioms operacijoms, reabilitacijos programoms ar kompensuoti įsigyjamas medicinos priemones, vaistus ar vitaminus“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė.

Ji pažymi, kad dėmesį darbuotojams organizacija rodo ir įvairių švenčių metu: „Pavyzdžiui, birželį „Lidl Lietuva“ penktojo gimtadienio proga kiekvienam personalo nariui įteikė 100 eurų vertės „Lidl“ dovanų kortelę, taip pat visi komandos nariai gavo šventinį „Lidl“ produktų rinkinį. Galiausiai, esame priėmę sprendimą per pagrindines metų šventes – pirmąsias Kalėdų, Velykų ir Naujųjų metų dienas – parduotuvėse nevykdyti veiklos, kad visi mūsų darbuotojai galėtų šias dienas praleisti su savo artimaisiais.“

Naujausius „Lidl Lietuva“ darbo pasiūlymus galima rasti įmonės karjeros portale http://karjera.lidl.lt.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 56 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 22-uose šalies miestuose –  Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje bei Vilkaviškyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA