Kauno ligoninė turi atsaką skiepų menkintojams: daugiau nei 90 proc. sunkių COVID-19 ligonių neskiepyti nė viena vakcinos doze | Kas vyksta Kaune

Kauno ligoninė turi atsaką skiepų menkintojams: daugiau nei 90 proc. sunkių COVID-19 ligonių neskiepyti nė viena vakcinos doze

Asociatyvi / LSMU Kauno ligoninės nuotr.

Kol viešoje erdvėje sklando vakcinos nuo COVID-19 naudingumu abejojančių piliečių nuomonės, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno ligoninė nė kiek neabejoja skiepų nauda ir skelbia atsaką nepasitikintiems mokslu – daugiau nei 90 proc. ligoninės pacientų neskiepyti nė viena vakcinos nuo COVID-19 doze.

„Socialiniuose tinkluose plinta įvairios spekuliacijos ir manipuliacijos statistika apie skiepų įtaką įvairiose šalyse, siekiant sumenkinti vakcinacijos naudą. Nesileisdami į globalius vandenis dalijamės informacija apie LSMU Kauno ligoninėje gydomus COVID-19 ligonius. Per rugpjūtį, kai sunkių koronaviruso ligonių pagausėjo nuo 10 iki 60, dauguma jų – daugiau kaip 90 proc. – yra neskiepyti nė viena vakcinos doze”, – socialiniame tinkle „Facebook” skelbia ligoninė.

LSMU Kauno ligoninė pabrėžia, kad didžioji dalis šių ligonių yra 30 – 50 metų amžiaus. „Taigi ši liga jau seniai nėra vien vyresnio amžiaus ir turinčių gretutinių ligų žmonių problema. Taip pat akivaizdu, kad vakcinos padeda išvengti sunkių ligos pasekmių, kai prireikia stacionaraus gydymo ligoninėje bei jos intensyvios terapijos ir reanimacijos padalinyje”, – rašoma pranešime.

Ligoninė džiaugiasi, kad nuo metų pradžios iki šios dienos vakcinomis sėkmingai valdomas ir darbuotojų sergamumas. „Nors visuomenėje fiksuojamas COVID-19 atvejų augimas, pas mus suserga tik vienas kitas darbuotojas, o būna savaičių, kad ir nė vienas jų iš daugiau kaip 3000”, – informuoja Kauno ligoninė.

Ligoninėse gydomi 477 COVID-19 pacientai

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 477 COVID-19 pacientai, 66 iš jų – reanimacijoje, rodo ketvirtadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Šie skaičiai per parą paaugo keletu žmonių – ankstesnę parą buvo atitinkamai 474 ir 64.

Deguonis papildomai tiekiamas 389 žmonėms, 35 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldytas 51 žmogus. Ankstesnę parą tokių buvo kiek daugiau – 55.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 296 tūkst. 96 žmonės, iš jų tebeserga 6835.

Nuo COVID-19 ligos iš viso mirė 4513 žmonių, iš jų pilnai paskiepyti buvo 23. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 9185 mirtys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA