Paskutinės vasaros dienos nedžiugins: dalį šalies merks lietus | Kas vyksta Kaune

Paskutinės vasaros dienos nedžiugins: dalį šalies merks lietus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį iš šiaurės Lietuvą pasieks ciklonas, tad diena bus apniukusi ir lietinga. Saulę paslėps debesys, o lietus pliaups didžiojoje šalies dalyje.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, sausa diena išliks tik pačiame rytiniame šalies pakraštyje. Vėjas pūs iš pietryčių, rytų, smarkokas. Diena bus pakankamai vėsi ir oras tesušils iki 13–18 laipsnių šilumos. Vėsiausia Šiaurės vakarų Lietuvoje – apie 13–15, o šilčiausia diena prognozuojama pietiniuose šalies regionuose – iki 18 laipsnių šilumos.

Kaune oras bus apniukęs, lietus numatomas ryte ir vakare. Aukščiausia temperatūra dieną iki 16–18 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį ciklonas nesitrauks. Lis dar daug kur. Vėjas pasisuks iš rytų, bus vidutinio stiprumo. Nakties metu temperatūra bus aukštesnė ir svyruos tarp 9–14 laipsnių. Vėsiausia Rytų Lietuvoje – apie 9–10, o šilčiausia ties pajūriu – oras atvės iki 14 laipsnių šilumos.

Dieną ciklonas pamažu jau trauksis, tačiau lietaus sulauks dar daugelis rajonų. Vėjas liks tos pačios krypties, 5–10 m/s. Diena jau bus šiltesnė – temperatūra pakils iki 17–22 laipsnių šilumos.

Šeštadienį tiek naktį, tiek dieną lietaus tikimybė išlieka. Vėjas bus nepastovios krypties, nestiprus. Temperatūra naktį svyruos apie 10–15, o dieną tesušils iki 16–21 laipsnio šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA