Susidūrimas ties Giraite: kelio nepasidalijo keleivinis autobusas ir vilkikas | Kas vyksta Kaune

Susidūrimas ties Giraite: kelio nepasidalijo keleivinis autobusas ir vilkikas

"Kas vyksta Kaune" grupės nuotr.

Lietingą ketvirtadienio rytą vairuotojai praneša apie eismo įvykį magistraliniame A1 kelyje, čia susidūrė keleivinis autobusas ir vilkikas.

„Avarija (susidūrė keleivinis autobusas ir sunkvežimis) kelyje link Klaipėdos už posūkio į Giraitę. Formuojasi kamštis”, – „Kas vyksta Kaune” grupėje praneša vairuotoja.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas, eismo įvykis ties Giraite įregistruotas apie 09.09 val.

Anot pareigūno, avarijos metu autobuso keleiviai nenukentėjo, medikų pagalbos niekam neprireikė. Kaip matyti nuotraukoje, nelaimės vietoje darbuojasi ir ugniagesiai, jie, pasak pareigūno, nuo kelio valo eismo įvykio padarinius.

Kelininkų duomenimis, šalyje dėl lietaus valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia šlapios, vietomis yra drėgnų kelių ruožų.

Papildyta 10.35 val.

Kaip pastebi internautai, nelaimės vietoje įrengtas nukreipiamasis kelio ženklas „Važiuoti tiesiai”, viešojoje erdvėje jau kilo diskusija, ar autobusas galėjo apsisukinėti minėtame kelio ruože.

Pagal Kelių eismo taisykles, kuomet vairuotojus kelyje pasitinka ženklas „Važiuoti tiesiai”, transporto priemonėms leidžiama važiuoti tik tiesiai. Kelio ženklas, pastatytas kelio ruožo pradžioje, galioja iki artimiausios sankryžos, nedraudžia sukti į dešinę, kai norima įvažiuoti į šalia kelio esančias teritorijas.

Kelio ženklas, pastatytas prieš sankryžą, galioja tik toje važiuojamųjų dalių sankirtoje, prieš kurią jis pastatytas. Kelio ženklo reikalavimai netaikomi maršrutiniam transportui.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad avaringame A1 kelio ruože, ties Giraite, jau šiemet bus pastatytas viadukas su atskiru pėsčiųjų tiltu, taip pat nutiesti keli kilometrai jungiamųjų kelių bei įrengtos trys žiedinės sankryžos. Įgyvendinus projektą, avaringam vieno lygio Giraitės apsisukimui vairuotojai galės tarti „sudie“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA