Po riaušių prie Seimo iš viso pradėti trys ikiteisminiai tyrimai | Kas vyksta Kaune

Po riaušių prie Seimo iš viso pradėti trys ikiteisminiai tyrimai

BNS 2021/08/26 13:39
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Po riaušių prie Seimo buvo pradėti iš viso trys ikiteisminiai tyrimai, sako generalinis policijos komisaras Renatas Požėla.

„Kalbant apie tai, kas įvyko rugpjūčio 10 dieną, noriu patikslinti, kad iš esmės dėl šitų įvykių yra pradėtas ne vienas, o trys ikiteisminiai tyrimai“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė jis.

„Aišku, pagrindinis ikiteisminis tyrimas yra riaušių tyrimas, po to sekė dar vienas tyrimas dėl neteisėtu būdu renkamų duomenų pareigūnų atžvilgiu ir dar vienas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas tą pačią dieną dėl neteisėtų narkotinių medžiagų disponavimo“, – pridūrė R. Požėla.

Pasak jo, įtarimai yra pareikšti „apie 30 asmenų“. Komisaras akcentavo, jog nė vienam iš jų įtarimai nėra panaikinti, kiekvieno įtariamojo atžvilgiu taikomos tam tikros kardomosios priemonės.

„Turbūt visi žinote, kad vienas ar keli piliečiai tokią iniciatyvą parodė, kad už tam tikrą piniginį atlygį prašome teikti tų pareigūnų, kurie dalyvavo aktyvioje fazėje, duomenis“, – priminė R. Požėla.

„Tuo taikiniu bandoma padaryti žmones, kurie vykdė įsakymus, vykdė komandas ir veikė teisės aktų nustatyta tvarka“, – kalbėjo jis.

Pasak generalinio komisaro, „tam tikra asmenų grupė, matyt, dar artimoje ateityje sulauks mūsų dėmesio“.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Ikiteisminiame tyrime dėl riaušių įtarimų iš viso sulaukė 31 asmuo, byloje taip pat yra 21 nukentėjusysis. Pirmadienį pranešta, jog ikiteisminiame tyrime buvo paleisti devyni iš dešimties anksčiau suimtų asmenų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA