Po „Kas vyksta Kaune” reportažo, policijai „gpaso” pardavėjai prisidavė patys | Kas vyksta Kaune

Po „Kas vyksta Kaune” reportažo, policijai „gpaso” pardavėjai prisidavė patys atnaujinta

Padirbtas Galimybių pasas / Stop kadro nuotr.

Sekmadienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” paviešinus vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip Kaune siūloma įsigyti suklastotus „gpasus”, dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Rugpjūčio 20 d. apie 23 val. Kaune, Laisvės al., buvo užfiksuoti asmenys, galintys turėti tyrimui reikšmingos informacijos. Asmenis, atpažįstančius šiuos vyrus, žinančius jų buvimo vietą ar turinčius kitos tyrimui reikšmingos informacijos, prašome informuoti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnus tel. (8 700) 64257.

Atnaujinta 2021.08.27

Policijai išplatinus portalo „Kas vyksta Kaune” užfiksuotą vaizdo medžiagą ir paviešinus įtariamųjų veidus žiniasklaidoje, jau po valandos minėti jaunuoliai buvo nustatyti, nes pamatę savo veidus viešojoje erdvėje, patys atvyko į policiją.

Jie taip pat susisiekė su portalo „Kas vyksta Kaune” redakcija ir paprašė ištrinti paskelbtas nuotraukas, nes policijos paskelbti jų atvaizdai kenkia jų dalykinei reputacijai.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Apie tokius ir panašius atvejus, kuomet kviečiama įsigyti falsifikuotus „gpasus”, policija prašo nedelsiant informuoti policijos pareigūnus skubios pagalbos telefonu 112 arba per policijos elektroninių paslaugų sistemą www.epolicija.lt.

Primename, kad penktadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ komanda nufilmavo eksperimentą – bandė patekti net į penkis Kauno naktinius barus, kurie klientus aptarnauja tik su „gpasais”, nors tokio dokumento nebuvo pasiėmęs nė vienas komandos narys. Viltis sužibo prie populiaraus naktinio kokteilių baro „Bardakas“ Laisvės alėjoje, čia „gpasą” pasiūlyta nusipirkti vos už 40 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA