Į policijos akiratį dėl riaušių prie Seimo pakliuvo jau 40 žmonių | Kas vyksta Kaune

Į policijos akiratį dėl riaušių prie Seimo pakliuvo jau 40 žmonių

BNS 2021/08/24 15:56
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Ikiteisminiame tyrime dėl riaušių prie Seimo rugpjūčio 10 dieną buvo sulaikyta jau apie 40 žmonių, įtariamųjų šiuo metu yra mažiau, bet tas skaičius nuolat kinta, sako policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Įtariamųjų ratas daugėja ir kiekvieną savaitę mes turime nusimatę taktiškai tam tikrus naujus sulaikymus. Ką šiuo metu turime – vieni skaičiai, ką po savaitės turėsime turbūt jau bus kiti skaičiai“, – žurnalistams antradienį sakė generalinis komisaras.

Jo teigimu, šiuo metu ikiteisminiame tyrime „yra netoli 40 asmenų, kurie jau yra aktyviai mūsų akiratyje“.

„Pirmą dieną 26 buvo sulaikyti, paskui, per kelias savaites, dar, berods, 10 ar 12 asmenų buvo sulaikoma“, – pridūrė R. Požėla.

Pirmadienį pranešta, kad ikiteisminiame tyrime buvo paleisti devyni iš dešimties anksčiau suimtų asmenų.

Tuomet skelbta, jog įtarimų iš viso sulaukė 31 asmuo, jiems pateikti įtarimai dėl riaušių organizavimo. Byloje taip pat yra 21 nukentėjusysis.

Policijos vadovo teigimu, šis ikiteisminis tyrimas yra labai didelės apimties, jam skiriamas prioritetas.

„Darbo tikrai yra daug, iš esmės mobilizuota visa Vilniaus VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba, taip pat dirba šeši prokurorai, kurie vadovauja, kuruoja ir koordinuoja šį tyrimą. Apimtis tikrai yra labai didžiulė, daug yra informacijos, daug filmuotos medžiagos, daug asmenų, kuriems turime ar dar turėsime tam tikrų klausimų. Tikrai didžiulis prioritetas šitai bylai“, – tvirtino R. Požėla.

Anot jo, policija dar neturi ir visų ekspertizių rezultatų šioje byloje.

„Pasibaigus specialiajai policijos operacijai ir jos galutiniam realizavimui, turbūt iki ryto dirbo mūsų kriminalistai, mūsų ekspertai, jie tikrino nusikaltimo įvykio vietą, rinktos įvairios bylai reikšmingos dalelės, įrodymai, paskirtos ekspertizės. Berods, dar jų išvadų neturime“, – sakė R. Požėla.

„Tie asmenys, kurie naiviai prieš kameras kalbėjo, kad šitame renginyje gali mesti akmenį į pareigūną ir už tai tau nieko nebus. Panašu, kad bus“, – pridūrė jis.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA