Registrų centras pradeda keliones po regionus: padės įgyti Galimybių pasą | Kas vyksta Kaune

Registrų centras pradeda keliones po regionus: padės įgyti Galimybių pasą

BNS 2021/08/23 09:21
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio Registrų centras pradeda keliones į regionus, kuriuose nėra jo padalinių, kad padėtų gyventojams įgyti galimybių pasą.

Pirmadienį jo specialistai lankysis Alytaus rajone: Raitininkų, Simno, Punios, Butrimonių ir Pivašiūnų seniūnijose.

Vėliau šią savaitę jie vyks į Birštono savivaldybę.

Paskutiniąją rugpjūčio savaitę numatoma išvyka į Kauno rajone esančias Babtų, Zapyškio ir Samylų seniūnijas, Kazlų Rūdos savivaldybę, Šiaulių rajone esančias Kuršėnų ir Gruzdžių seniūnijas, taip pat Panevėžio rajono savivaldybę.

Detalesnį išvykų grafiką ir tikslius laikus bei vietas, kur gyventojai gali atvykti atsiimti galimybių pasą, galima rasti Registrų centro interneto svetainėje.

Į savivaldybes sutartu laiku atvyks Registrų centro darbuotojai ir savivaldybių pasiūlytose patalpose nemokamai atspausdins galimybių pasą visiems, kam jis priklauso, t. y. yra pasiskiepijusiems nuo COVID-19 ligos, ja persirgusiems, turintiems pakankamai antikūnų ar turintiems neigiamą mokamo PGR tyrimo rezultatą.

Nurodytu laiku atvykusiems gyventojams tereikia su savimi turėti asmens tapatybės dokumentą.

Registrų centro specialistams sistemoje patikrinus duomenis ir įsitikinus, kad asmeniui priklauso galimybių pasas, jis gyventojams per kelias minutes bus atspausdintas ir įteiktas.

Registrų centras primena, kad greičiausias būdas gauti galimybių pasą yra interneto svetainė www.gpasas.lt, kur jį galima atsisiųsti patvirtinus savo tapatybę elektroninėmis priemonėmis.

Tokių priemonių neturintiems ar jomis nesinaudojantiems asmenims galimybių pasas nemokamai išduodamas Registrų centro klientų aptarnavimo padaliniuose, pateikus asmens dokumentą.

Šie klientai aptarnaujami ir be išankstinės registracijos, tačiau nenorint laukti gyvoje eilėje ir siekiant efektyviau planuoti savo laiką patartina vizitui užsiregistruoti iš anksto.

Bus galimybių atsiimti kitur

Yra rasti techniniai sprendimai dėl galimybių paso išdavimo „Sodroje“ ir vaistinėse, paslauga galėtų būti pradėta teikti šią savaitę.

„Laukiame operacijų vadovo pavedimo, nes Sveikatos apsaugos ministerija yra e.sveikatos valdytoja ir jie turi pavesti Registrų centrui pasirašyti sutartis. O technologiniai sprendimai šiai dienai jau išspręsti su „Sodra“ ir su vaistinėmis rastas sprendimas, kaip vaistinių ir „Sodros“ darbuotojai galėtų jungtis ir išdavinėti galimybių pasus“, – LRT radijui pirmadienį sakė Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė.

„Jeigu operacijų vadovas šiandien pasirašys sprendimą, tikėtina, šią savaitę per kelias dienas mes turėsime jau „Sodrą“ ir vaistines pasijungusias“, – pridūrė ji.

Pasak D. Vilytės, techninis sprendimas yra rastas ir dėl galimybių paso išdavimo Lietuvos pašte, tačiau liko neišspręstų „teisinių, finansinių klausimų“.

Taip pat Registrų centras yra aptaręs galimus techninius sprendimus su loterijų organizatore „Olifėja“, išreiškusia norą prisijungti prie galimybių pasų išdavimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA