Laisvės alėjoje užfiksuotais galimybių paso pardavėjais susidomėjo Kauno policija | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje užfiksuotais galimybių paso pardavėjais susidomėjo Kauno policija papildyta

Kas vyksta Kaune, BNS inf. 2021/08/23 11:18
„Kas vyksta Kaune“ montažas

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ paskelbus filmuotą medžiagą, kurioje prie vieno Kauno kokteilių baro du asmenys bando parduoti suklastotą Galimybių pasą už 40 eurų, situacija susidomėjo policija.

„Šiuo metu vyksta aplinkybių patikslinimas, bus priimtas sprendimas, pradėti tolimesnį tyrimą, ar nepradėti. Rinksim informaciją, ar tikrai buvo įvykdyta nusikalstama veika. Labai raginame gyventojus nelikti abejingais. Pastebėjus ar sužinojus apie vykdomą tokią nusikalstamą veiką, nedelsiant informuoti pareigūnus“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Primename, kad penktadienį „Kas vyksta Kaune“ operatorius užfiksavo jaunuolius, užsiimančius neteisėta veikla – bando parduoti padirbtus galimybių pasus.

„Kas vyksta Kaune“ operatoriaus teigimu, netoli „Bardako“ jį su kolega pasitiko du vyrai, kurie įnirtingai pristatinėjo verslo planą, tiesa, pabrėždami, kad tai nėra legalu, tačiau į barą su padirbtu dokumentu esą galima patekti be problemų.

Anot „verslininkų“ Galimybių pasą galima padirbti vos per 10 minučių, o jo kaina Laisvės alėjoje siekia 40 eurų. Tiesa, vyrai neatmeta ir tokio varianto, kad į barą visgi gali nepavykti įeiti, jei bus nuspręsta skenuoti Galimybių paso brūkšninį kodą. Tuomet „verslininkai“ pataria apsimesti, kad dokumentai tiesiog sumaišyti ir pasišalinti iš baro, o vėliau laimę mėginti kitame.

Kaip girdisi vaizdo įraše, suklastoto dokumento prekeiviai ilgai į diskusijas veltis nebuvo linkę, Galimybių pasą ragino pirkti kuo greičiau, mat patys skubėjo atgal į naktinį barą.

Galimybių pasas – tai asmeniui nemokamai suteikiamas QR kodas, kurį gauna žmonės, pasiskiepiję nuo koronaviruso, persirgę COVID-19 arba gavę neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Galimybių pasas yra susietas su e-sveikata sistema.

Rugpjūčio viduryje buvo skelbta, kad Lietuvoje apytiksliai 1 mln. 400 tūkst. gali išsiimti galimybių pasą, elektroniniu būdu jį tuo metu buvo išsiėmę 845 tūkst. žmonių.

Nuo pirmadienio Registrų centras pradeda keliones į regionus, kuriuose nėra jo padalinių, kad padėtų gyventojams įgyti galimybių pasą.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta 1 mln. 609 tūkst. 113 žmonių, visiškai vakcinuoti – 1 mln. 435 tūkst. 587.

Papildyta 16:40. Atstovė: gauti keli pranešime apie klastotes.

Policija pastaruoju metu iš viso gavo šešis pranešimus apie galbūt klastojamus galimybių pasus.

„Šeši pranešimai, informacija tikslinama. Informacija gauta iš socialinių tinklų, pranešus gyventojams“, – BNS sakė Policijos departamento atstovė Revita Janavičiūtė. Ikiteisminių tyrimų kol kas nėra pradėta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA