Policijai įteikta Kauno rajono dovana: nuo šiol patruliuos ir naujais keturračiais | Kas vyksta Kaune

Policijai įteikta Kauno rajono dovana: nuo šiol patruliuos ir naujais keturračiais

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Aitvarų festivalio „Tarp žemės ir dangaus” atidarymas prasidėjo Kauno rajono mero Valerijaus Makūno sveikinimo žodžiu ir dovanų įteikimu. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato tarnybinio transporto parką papildė nauji keturračiai.

Kaip jau rašyta, šeštadienį Zapyškyje praūžė 16-asis Aitvarų fesitvalis, o jo metu netrūko ir staigmenų. Kauno apskrities pareigūnams įteiktos dvi naujos transporto priemones – keturračiai motociklai, skirti eismo saugumo funkcijai atlikti.

Papildyta rugpjūčio 24 dieną 11.10 val.

Savivaldybės meras V. Makūnas, perduodamas dovanojamų keturračių raktelius Kauno rajono policijos komisariato viršininkui Aleksejui Chraminui, pasidžiaugė jų ilgamete partneryste vardan bendro tikslo.

„Žmogaus gyvybė, jos saugumas yra viena didžiausių vertybių. Todėl džiaugiuosi, kad jau daugiau nei 10 metų kartu su Kauno apskrities policijos bendruomene vykdome ne vieną projektą, padedantį kurti saugią aplinką mūsų krašto žmonėms. Neabejoju, kad nuo šiol dviračių ir pėsčiųjų takai, kitos Pakaunės erdvės bus dar saugesnės ir geriau matomos“, – teigė meras Valerijus Makūnas. Jis taip pat perspėjo, kad dovanojami keturračiai Lietuvoje yra galingiausi, todėl nereikėtų su jais lenktyniauti.

Naujos transporto priemonės turi 800 kub. cm darbinio tūrio variklius. Į šių keturračių komplektaciją įeina specialios bekelėje naudojamos elektrinės gervės, LED žibintai, gale įrengtos daiktadėžės su papildomu benzino bakeliu. Įsigyta įranga jau pažymėta skiriamaisiais policijos ženklais, turi žalios ir baltos spalvos lipdukus, taip pat įmontuoti švyturėliai su garso įranga.

Vieno keturračio kaina (su priekaba, skirta jį transportuoti) – daugiau kaip 16 tūkst. Eur.

Kauno rajono policijos komisariato viršininko A. Chramino teigimu, šios transporto priemonės padės gamtosaugininkams gaudyti piktybinius ekstremalaus vairavimo mėgėjus zonose, kuriose keturračiais važinėti draudžiama. Įvertinus technines jų galimybes, viliamasi, jog naujoji transporto priemonė pasitarnaus ieškant dingusių asmenų, pagelbės ir žiemą, kai vandens telkiniai apsitraukia ledu. Šias transporto priemones vairuos specialiai apmokyti pareigūnai.

Kasmet savivaldybė pagal programą „Saugus Kauno rajonas“ skiria 45 tūkst. eurų įvairiems saugumo projektams įgyvendinti. Praėjusiais metais pagal šią programą Kauno apskrities pareigūnams buvo nupirktas ir perduotas automobilis be skiriamųjų ženklų.

(papildymo pabaiga)

„Kas vyksta Kaune” primena, kad tai ne pirma Kauno rajono savivaldybės dovana policijai. Praėjusią vasarą Kauno apskrities gatvėse pradėjo patruliuoti naujas policijos automobilis be skiriamųjų ženklų.

Automobilis buvo įsigytas pagal savivaldybės programą „Saugus Kauno rajonas“. Jame įdiegta ir visa reikalinga įranga – greičio matavimo ir kitų pažeidimų fiksavimo įranga – policijos pareigūnų patruliavimui.

Taip pat primename, kad šių metų balandį Kauno apskrities policijos tarnybinio transporto parką papildė ir 28 nauji „Seat Leon“ automobiliai.

Daugiausia jų, po 5, skirta Viešosios tvarkos valdybai ir Kauno rajono policijos komisariatui, 4 – Jonavos rajono policijos komisariatui, po 3 Kaišiadorių ir Kėdainių rajonų bei Nemuno policijos komisariatams, dar po 1 atiteko Santakos, Dainavos, Žaliakalnio policijos komisariatams, Patrulių rinktinei ir Kriminalistinių tyrimų valdybai.

Universalūs automobiliai aprūpinti 1.5 litro benzininiais varikliais, kurie išvysto 150 AG. Maksimalus šių automobilių greitis 217 km/val, o iki 100 km/val jie įsibėgėja per maždaug 9 sekundes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA