Dalis „Vičiūnų grupės“ fabrikų nebeįsileis darbuotojų be galimybių paso | Kas vyksta Kaune

Dalis „Vičiūnų grupės“ fabrikų nebeįsileis darbuotojų be galimybių paso

delfi.lt 2021/08/20 21:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Vičiūnų grupės“ darbuotojai nuo rugsėjo 13 d., kai Lietuvoje įsigalios nauji ribojimai, nebegalės patekti į darbą, jei neturės galimybių paso. Tokie Plungėje dirbantys darbuotojai bus nušalinti nuo darbo ir palikti be atlyginimo, tai žiniasklaidai patvirtino pati įmonė.

Pirmasis šią žinią pranešė portalas 15min. Kaip teigia „Vičiūnų grupės“ gamybos įmonės Plungėje generalinis direktorius Algirdas Razma, toks sprendimas priimtas dėl darbuotojų saugos ir sveikatos.

„Mes kaip darbdavys, atsakingai rūpinamės mūsų darbuotojų sauga ir sveikata. Apsaugoti save ir kitus raginame nuolat, organizuojame skiepijimą darbo vietoje, pasiskiepijusiems darbuotojams skiriame premijas ir laisvas dienas.

Esant negerėjančiai situacijai dėl COVID-19 viruso plitimo, nusprendėme, kad visų įmonių Plungėje darbuotojus į darbą nuo rugsėjo 13 dienos kviesime tik turint galimybių pasą.

Gauti galimybių pasą galima ne tik pasiskiepijus, bet ir persirgus, turint antikūnų testą arba nuolat testuojantis. Tokiu būdu gamybos įmonių teritorijoje Plungėje siekiame užtikrinti saugias darbo sąlygas“, – Delfi pateiktame komentare sako A. Razma.

Kaip nurodoma interneto svetainėje, atvėsintus ir šaldytus maisto produktus „Vičiūnų“ įmonių grupė gamina šešiose jai priklausančiose gamyklose, įsikūrusiose Plungėje: „Plungės kooperatinė prekyba“, „Vičiūnai ir partneriai“, „Baltic food partners“, „Plungės duona“, „Plungės duonos kepiniai“, „Orka foods“.

Kaip nurodoma Rekvizitai.lt, „Plungės kooperatinė prekyboje“ dirba 1069 darbuotojai, iš jų 50-59 proc. yra imunizuoti nuo COVID-19.

„Vičiūnai ir partneriai“ dirba 700 darbuotojų, iš jų 40-49 proc. yra imunizuoti nuo COVID-19. „Baltic food partners“ dirba 371 darbuotojas, 50-59 proc. įmonės darbuotojų turi imunitetą.

„Plungės duona“ turi 18 darbuotojų, 60-69 proc. turi imunitetą. „Plungės duonos kepiniai“ – 104 darbuotojai, iš jų imunizuoti 60-69 proc. „Orka foods“ turi 90 darbuotojų, jų imunizacijos lygis – 40-49 proc.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA