Už grotų – pačių protestuotojų demaskuotas ir per Celofano transliaciją pareigūnams pasidavęs riaušininkas | Kas vyksta Kaune

Už grotų – pačių protestuotojų demaskuotas ir per Celofano transliaciją pareigūnams pasidavęs riaušininkas

delfi.lt / Vytenis Miškinis 2021/08/20 16:11
„Televizija Internete LIVE“ stopkadras, DELFI nuotr.

Ketvirtadienį teismas leido suimti dar vieną įtariamąjį byloje dėl riaušių prie Seimo. Šį vyrą demaskavo patys protestuotojai, iš pradžių bandę įrodyti, kad jis buvo ne eilinis mitingo dalyvis, o samdytas provokatorius. Bet viskas pasisuko kiek netikėta linkme.

Šią savaitę po dar 3 sulaikymų riaušių byloje įtariamųjų ratas išsiplėtė iki 29 žmonių. Vieną iš įtariamųjų prokuratūra siekė suimti trims mėnesiams, tačiau teismas leido tą padaryti kur kas trumpesniam laikui – trims savaitėms.

Ketvirtadienį suimtas šiaulietis iškart po riaušių tapo tikra žvaigžde socialiniuose tinkluose. Plačiai paplitusiame vaizdo įraše užfiksuota, kaip dar neįsisiūbavus riaušėms, jis vienas pirmųjų paleidžia porą akmenų į pareigūnus.

„Kaip dirba provokatoriai“, – taip buvo pavadintas šis įrašas. Juo plačiai pradėjo dalintis patys protestuotojai, aiškindami, kad tai įrodymas, jog riaušes sukėlė samdyti provokatoriai bei bandė patys išsiaiškinti jo tapatybę.

Ilgai netruko, kol riaušininkas prisistatė pats – rugpjūčio 12 dieną jis pasirodė Antano Kandroto-Celofano tiesioginėje transliacijoje.

Čia vyras aiškino, kad Anglijoje gyvenantis jo brolis esą pasiskiepijo nuo COVID-19 ir netrukus mirė, būtent tai ir sukėlė jo pyktį bei paskatino dalyvauti mitinge.

Tiesioginės transliacijos metu vyras ne tik prisipažino sviedęs akmenis į pareigūnus, tačiau pats paskambino 112 ir pasidavė policijai.

„Radome internete skelbimuką, kad jūs domitės asmenimis, kurių nuotraukos paviešintos mitinge Vilniuje“, – pareigūnui telefonu kalbėjo vyras.

Pareigūnas jam atsakė, kad jis turėtų visą informaciją pateikti elektroniniu paštu.

„O žiūrėkit, aš taip netyčia žiūriu ir aš save atpažinau, ką dabar daryti man“, – teiravosi riaušininkės ir klausė, ar negali tuoj pat prisistatyti į komisariatą.

Policininkas dar kartą jam paaiškino, kad informaciją turėtų vis tiek atsiųsti, o tyrėjai, kai galės, su juo susisieks.

Kaip dabar žinome, tyrėjai su juo ne tik susisiekė, bet dar sulaikė, pateikė įtarimus dėl riaušių bei suėmė.

Jis tapo dešimtuoju įtariamuoju riaušių byloje, kuriam skirtas suėmimas. Kitiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Per riaušes prie Seimo iš viso buvo sužalota 18 pareigūnų: nukentėjo 12 policininkų ir 6 VST pareigūnai. Už riaušių organizavimą gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA