Po audringo savaitgalio prie vairo sėdę kauniečiai sulaukė pareigūnų dėmesio | Kas vyksta Kaune

Po audringo savaitgalio prie vairo sėdę kauniečiai sulaukė pareigūnų dėmesio

Asociatyvi / Kauno AVPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, rugpjūčio 9–15 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET). Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 558 greičio viršijimo atvejus.

Šeštadienį, rugpjūčio 14 d., apie 15.30 val. Jonavos r., magistraliniame kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis, užfiksuotas savaitės greičio rekordininkas – automobilio „BMW“ vairuotojas (gim. 1991 m.), kuris kelyje, kur leidžiamas maksimalus 90 km/val greitis, važiavo 160 km/val greičiu. Už greičio viršijimą vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Tos pačios dienos vakare, apie 19.40 val., gavus pranešimą apie galimai neblaivų vairuotoją, nuo Kulautuvos važiuojantį Kauno kryptimi, policijos pareigūnai Raudondvario pl., patikrinimui sustabdė automobilį „Mercedes Benz“. Pranešimas apie galimai neblaivų vairuotoją pasitvirtino – automobilio vairuotojas (gim. 1984 m.) iš tiesų buvo akivaizdžiai neblaivus, nuo jo sklido alkoholio kvapas, be to vyras ir pats prisipažino alkoholio vartojęs prieš porą valandų.

Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,47 prom. ir tai yra didžiausias girtumo laipsnis automobilio vairuotojui nustatytas per visą savaitę. Pareigūnai taip pat nustatė, kad iš vairavusio asmens vairuotojo pažymėjimas yra atimtas. Už KET pažeidimus vyrui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Penktadienį ir šeštadienį, rugpjūčio 13–14 d., Kauno mieste ir rajone Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė policinę priemonę, skirtą neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų bei kitų asmenų daromiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti. Priemonės metu patikrinus daugiau kaip 1,8 tūkst. transporto priemonių, nustatyta 10 neblaivių vairuotojų, vienas dviratininkas ir du beteisiai asmenys, tarp jų ir vairuotojas, kuris neblaivus (1,12 prom.) ir beteisis, pažeidimą padarė pakartotinai. Dar viena vairuotoja, pamačiusi policijos pareigūnus, kirto siaurą ištisinę ženklinimo liniją ir tokiu būdu „užsidirbo“ administracinio nusižengimo protokolą. Nustatyti ir kiti pavieniai KET pažeidimai.

Šįryt Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai patikrino dar apie 1,5 tūkst. transporto priemonių ir išaiškino 5 neblaivius vairuotojus (visiems jiems nustatytas lengvas girtumas).

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 12 neblaivių vairuotojų ir 2 dviratininkus. Taip pat nustatyti ir 8 asmenys, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 6 eismo dalyviai (pernai iki rugpjūčio mėnesio pabaigos – 16), dar 420 sužeista (pernai – 408). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA